VILÉMOVICE - VEVERSKÁ BITÝŠKA 6:0 (3:0)

13.10.2021 20:39
 V neděli 10.10. jsme v dalším utkání 1.B třídy přivítali na našem hřišti tým z Veverské Bítýšky ,se kterou jsme se v rámci krajských soutěží utkali pouze jednou a podařilo se nám zvítězit ,takže jsme tento výsledek chtěli zopakovat . Postrádali jsme zraněného Tomáše  Hegera  , z pracovních důvodů byl mimo Radek Randula a Patrik Siegl ,který byl mimo kvůli trenérským povinnostem . Do hry ale mohl naskočit Petr Švancara a Petr Mikšovský ,kteří v minulém kole v Podolí chyběl.
                      Začátek utkání pro nás začal  skvěle , když již ve  2 .minutě zahrával rohový kop Polách   Švancara odvedl pozornost bránících hráčů , Zach v souboji odstavil dalšího obránce a zcela volný Pernica přesnou hlavičkou  otevřel skóre zápasu 1:0. V další akci Kasálek dal do běhu Švancarovi ,ten přihrál Poláchovi ,ale tomu jeho střelu vyrazil brankář  hostů míč se odrazil k Zachovi ,ale ten svou střelou trefil uhýbajícího Frieda . Hosté málem využili naše drobné nedorozumění v obraně ,ale pokus přehodit Hlaváčka olíznul  naštěstí pouze břevno naší branky. O chvíli později hosté znovu v šanci trefili tyč ,ale míč po té chytil pohotovým zákrokem Hlaváček , který hned po zákroku vyhodil míč na Chaloupku ,ten přesným pasem našel Polácha ,ale jeho střelu vyrazil brankář hostů  do bezpečí . Ve 23.minutě  Duchovný  odkopem našel Švancaru , který se prokličkoval do pokutového území hostů přesnou přihrávkou našel Frieda  , ten zblízka doklepl míč do branky  a zvýšil na 2:0 Běžela 28.minuta a znovu Duchovný našel Švancaru ,ten dal Poláchovi ,který se si míč zpracoval  obtočil se okolo obránce a přesnou střelou k tyči navýšil na 3:0. Dál jsme pokračovali v aktivní hře a vytvářeli si šance ,ale neuspěli jsme .Ve 42.minutě jsme museli poprvé sáhnou do sestavy , když zraněného Tomáše Polácha nahradil Petr Mikšovský . V závěru první půle pálil v dobré pozici Jarůšek nad branku hostů . Po první půli jsme tedy drželi slibný náskok.
               Druhá půle začala také lépe pro nás , když Švancara uvolnil přihrávkou Mikšovského ,ale jeho střelu vyrazil brankář hostů .  Jarůškova střela olízla břevno hostující branky .Vzápětí se do šance tlačil Fried ,  jenže mu scházel krok k zakončení . Po   těchto akcích jakoby jsme nemohli nalézt recept na soupeřovu obranu a hra se odehrávala spíše ve středu hřiště . Z přímého kopu to zkoušel Švancara ,ale brankáře hostů nepřekonal . Jarůšek v dobré pozici také gólmana hostů nepřekonal . Běžela 68.minuta  a Matěje Chaloupku nahradil Martin Kučera . Hosté zahrozili nebezpečně zahraným rohovým kopem ,ale Maška odhlavičkoval míč do bezpečí .  V 73 .minutě střelce naší druhé branky Davida Frieda vystřídal  Lukáš Mareš . V 75.minutě si trio Mareš , Švancara   Mikšovský rozebralo obranu hostů a právě posledně jmenovaný po nezištné přihrávce Švancary přízemní střelou navýšil náš náskok na 4:0. O chvíli později pálil Jarůšek mimo branku hostů . Běžela 79.minuta Kasálek vybojoval míč ve středu hřiště utekl po levé straně hřiště a předložil nádhernou přihrávku Jarůškovi ,který zblízka překonal brankáře hostů a dal už na 5:0. V 81.minutě Mikšovský vyslal přesnou přihrávkou do úniku Švancaru ,který střelou podél  brankáře pečetil skóre na 6:0 . Ke konci zápasu se po akcích Kučery a Mareše ocitl v dobrých šancích Jarůšek , v jedné střílel nad a v té druhé svou střelou orazítkoval tyč . Hosté byli blízko ke vstřelení branky ke konci zápasu ,ale jednu šanci zmařil svým zákrokem gólman Hlaváček a v té druhé míč odkopl do bezpečí Duchovný . V samotném závěru se v šanci objevil Zach a Mareš ,ale stav utkání se  neměnil  a my si po velmi dobrém výkonu připsali další vítězství .
              
 
 
SESTAVA : Hlaváček Filip - Chaloupka Matěj (68.min. Kučera Martin) , Maška Josef "K" , Pernica Marek , Duchovný Robin - Fried David ( 73.min.Mareš Lukáš ) , Polách Tomáš (42.min.Mikšovský Petr ) , Kasálek Martin , Zach Vojtěch , Švancara Petr - Jarůšek Tomáš .
 
 
 
                                                    STATISTIKA   TJ  VILÉMOVICE
           
                           GÓLY                                                        PŘIHRÁVKY
            2.minuta  Pernica Marek                            Polách Tomáš ( Švancara Petr) 
          23.minuta  Fried David                                 Švancara Petr 
          28.minuta Polách Tomáš                              Švancara Petr
          75.minuta Mikšovský Petr                            Švancara Petr
          79.minuta Jarůšek Tomáš                            Kasálek Martin 
          81.minuta Švancara Petr                             Mikšovský Petr