TJ VILÉMOVICE - SOKOL VRANOVÁ 2 : 1 ( 2:0)

16.04.2012 14:08

Po výhře venku nad silným soupeřem z Ostrova u Macochy jsme chtěli přidat další tři body v utkání s Vranovou. Tento tým v minulém kole potrápil Lipůvku, když prohrál o gól 3:2 a tak jsme měli obavy zejména z jejich rychlých útočníků, poněvadž nám stále chyběla opora zadních řad, stoper, Ondra Školař. Sice, již byl na lavičce, ale do utkání ještě nezasáhl.   

Utkání jsme opět zahájili velice agresivně, napadali jsme jejich rozehrávky hluboko na jejich půli a snažili se hrát fotbal s rychlým přechodem do útoku.

 I přes počáteční nápor se nám nepodařilo dát branku a soupeř se pomalu osměloval k ryhclým protiútokům. Vranová hraje stylem nakopávaných míčů na  velice rychlé útočníky, kteří s snaží z každé pozice zakončovat. Na tento styl jsme byli připraveni a tak jsme je do žádné vážnější akce nepustili. Od dvacáté minuty jsme opět získávali územní převahu a konečně jsme si vypracovali i nějaké šance.  Z pravé strany se pěkně prokličkoval až před brankáře Michal Miškovský, ale brankáře nepřekonal. Chvíli na to pěkně vystřelil Lumír Eliáš, ale jeho střela lízala břevno branky. Branky jsme se dočkali po standardní situaci, rohovém kopu, kdy Marek Urbánek přiklepl zpětnou přihrávkou míč k rozběhnutému Petru Mikšovskému a ten zavěsil krásně k pravé tyči ,kdy brankář neměl žádnou šanci. V třicáté osmé minutě přidal Petr Mikšovský druhou branku, kdy se opět z poza vápna trefil k pravé tyči. Do kabin se šlo za stavu 2:0 pro domácí.

    I když jsme si v kabinách říkali, že musíme i druhý poločas odjezdit  tzv. po zadku, začali jsme vlažněji a hosté nám začali ukazovat, že jejich útočníci jsou opravdu velice rychlí. I přes to jsme měli několik pěkných střel a těšili jsme se, že nějaká se ještě ujme a náskok o tři branky je již uklidňující. Do šancí jsme se dostali, ale neměli jsme štěstí s jejich proměňováním. No a když  branku těsně minula i bomba Lumíra Eliáše, padla branka na druhé straně. V osmdesáté páté minutě zahrávali hosté roh a po chybě domácí obrany nám vstřelil úplně volný hráč branku, kterou se hosté dostali opět do hry. V posledních minutách jsme soupeře nepustili do žádného náporu a když jsme přežili i dlouhý aut, až do našeho vápna, skončilo utkání našim zaslouženým vítězstvím 2:1. 

    Situace v popředí tabulky je velice vyrovnaná a poněvadž všechna mužstva před námi vyhrála (mimo Benešova) nepodařilo se nám jejich náskok snížit. Tuto neděli zajíždíme na hřiště podzimního lídra mužstva Benešova, kterému se zatím v jarní části nedaří a doufáme, že se nechytne právě na

nás. 

   

Jak jsme nastoupili:   Jiří Urbánek - Jakub Stupka, Luboš Vašíček, Jiří Fiala, Marek Urbánek - Petr Flek, Martin Kučera - Ondra Sedlařík, Michal Mikšovský, Lumír Eliáš - Petr Mikšovský        ( střídali   75min. Radek Kučera za O.Sedlaříka, 85min. Stanislav Skalický za J.Stupky, do hry nezasáhl  Ondra Školař)