TJ Vilémovice - Sokol Lysice 3 : 1 ( 1:0)

17.05.2012 11:36

Po dohrávce v pátek ve Vískách jsme v neděli přivítali na vlastním hřišti nebezpečný celek z Lysic, který v minulém kole poprvé poznal hořkost porážky v jarní části . Prohrál po dobrém výkonu s Lipůvkou 2:3, ale byl lepším mužstvem na hřišti.

       Již tradičně jsme do utkání vstoupili velmi agresívní hrou s napadáním hostujících hráčů v hlouby jejich půli.  První velkou šanci jsme si vypracovali již ve 2min. hry, kdy na krásný centr L.Eliáše naběhl M.Kučera a hlavou zakončoval. Hostující brankář s velkou námahou střelu kryl. Branka na sebe nedala dlouho čekat, ve 4.min. zahrával Jiří Fiala trestný kop, nk který si krásně naběhl O.Sedlařík a hlavou nekompromisně zakončil k tyči 1:0. I nadále jsme kontrolovali hru, ale žádnou další šanci jsme si nevypracovali. A tak se šlo do kabin za stavu 1:0.

      Do druhého poločasu jsme nastoupili vlažně a Lysice toho dokonale využily. V 50.min. jsme poprvé střídali a do hry se místo O.Sedlaříka dostal M.Urbánek. Marek šel na své místo levého beka a na levého záložníka se vysunul O.Školař.  Hned chvíli na to hosté vystřelili z hranice velkého vápna k pravé tyči a bylo srovnáno na 1:1. Po inkasované brance jsme znervózněli a nasi hře chyběl důraz a přesnost. Lysice si začali uvědomovat svoji šanci a tlačili se neustále před naši branku. Na štěstí je naše obrana nepustila do žádné nebezpečné šance. Pro oživení naši hry jsme v 62.min. vystřídali P.Fleka a na hřiště vyběhl v jarní sezóně poprvé Jan Fiala, který se postavil na hrot našeho útoku, a bří. Mikšovští útočili z druhé vlny. Po této rošádě se naše hra zlepšila a opět jsme začali hrát naši hru . Do šance jsme se dostali v 72.min., kdy po rohovém kopu P.Mikšovského hlavičkoval jeho brácha Michal, těsně vedle. Další závar před brankou hostí se zrodil v 74.min., kdy po rohovém kopu vystřelil nebezpečně Honza Fiala a jeho střelu vykopávali hosté z prázdné branky. Minutu na to jsme však kýžené branky dosáhli, zásluhou M.Mikšovského, který po krásně zahraném rohu H.Fialou zakončil umístěnou hlavičkou k levé tyči a brankáři nezbylo nic jiného, než vylovit míč z vlastní sítě 2:1.. V náporu jsme pokračovali i nadále a v 78.min. vystřelil L.Eliáš, jeho střelu hostující brankář ještě vyrazil, ale na umístěnou ranu O.Školaře k levé tyči již nedosáhl  3:1. Do konce utkání se již nic důležitého nestalo a tak jsme si připsali další tři body za vítězství 3:1.

Sestava:  J.Urbánek - Stupka J., Vašíček L., Fiala Jiří., Školař O. - Flek P. ( 62.min. Fiala Jan) , Kučera Martin -  Sedlařík O. ( 50.min. Urbánek M.),    

                 Mikšovský M., Eliáš L. -  Mikšovský P.  

Na sřídání připraven:  Skalický S.

ŽK :  bez žluté karty  

       Naši největší konkurenti v boji o druhou příčku hráli se střídavým úspěchem. Kotvrdovice doma porazili Bořitov 4:0, ale Ostrov nevyužil domácího prostředí a překvapivě podlehl Vískám 2:3. Dík tomuto výsledku jsme se posunuli již na třetí příčku tabulky se ztrátou pouhých dvou bodů na druhé Kotvrdovice.  V sobotu nás čeká soupeř z Ráječka, který bude chtít na domácí půdě vítězstvím posílit naději na záchranu.