TJ VILÉMOVICE - SK SLATINA 1 : 2 (0 : 0)

03.04.2024 12:42

 

Na velikonoční sobotu 30. března 2024 nás čekal další těžký soupeř, a to tým SK Slatina, který v minulém kole deklasoval dosud vedoucí Kohoutovice a uštědřil jim šesti gólový příděl. Ale i tak jsme chtěli doma uspět. Ze zdravotních důvodů chyběl Martin Kasálek. Kvůli pracovním povinnostem chyběl Marek Pernica. Z rodinných důvodů nemohli nastoupit Martin Kučera, Patrik Ševčík a Filip Hlaváček. Na druhé straně se již vrátili uzdravený Josef Maška, minule chybějící Václav Koutný a Aleš Kořínek.

Utkání začalo opatrně. První minuty se odehrávali spíše mezi oběma šestnáctkami. První střelu na branku jsme vyslali my, když tečovaný pokus Lacka vyrazil gólman hostů na roh. Hosté odpověděli pohotovou střelou, která šla těsně vedle naší branky. O chvíli později znovu hosté nebezpečně stříleli, ale tentokrát jejich pokus šel nad branku. My jsme odpověděli dlouhým autem Siegla, který doputoval až do pokutového území hostů, ale míč se nám do branky usměrnit nepovedlo. Další naši akci rozjel Havel, který na pravé straně hřiště našel Frieda, ten přihrál Crhonkovi, kterému scházel krůček, aby lépe zakončil. Míč se odrazil k Lackovi, ale jeho střelu zablokovali obránci hostů. V samotném závěru prvního poločasu ještě střílel Fried, ale jeho pokus gólmanovi hostů starosti nenadělal.

Po první půli tedy panoval nerozhodný stav.

Do druhého poločasu vystřídal Michala Mlčouška Richard Sedlák. V jeho úvodu to pohotovou střelou z hranice šestnáctky zkoušel Havel, ale jeho pokus vyrazil gólman hostů Přerovský do bezpečí. Ve 48. minutě zahrával roh Heger, jeho centr našel Frieda, který přiklepl z první na nabíhajícího Lacka a jeho pohotová dorážka znamenala naše vedení - 1:0. Zároveň to byl jeho první gól v našem dresu. Hosté odpověděli také rohovým kopem a nebezpečnou hlavičkou, kterou pohotovým zákrokem zlikvidoval náš brankář Kořínek. V 58. minutě hosté rozehráli velice rychlou akci, na jejímž konci byl střídající Duchoň, který technickou střelou, jež se ještě odrazila od tyče a zapadla do naší branky, srovnal na 1:1. Běžela 69. minuta, když hostující Sekanina stáhl rukou v pokutovém území hostů unikajícího Hegera. Sekanina byl vyloučen a navíc jsme mohli zahrávat pokutový kop. Míč si vzal Sedlák, ale jeho pokus, k naší smůle, skvělým zákrokem zlikvidoval gólman hostů. O chvíli později se na levé straně hřiště uvolnil Crhonek, zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Sedláka, ale jeho dorážku gólman hostů reflexivním zákrokem zneškodnil. V 81. minutě nahradil Tomáše Hegera Tomáš Jarůšek. My jsme se snažili využít výhodu jednoho muže v poli a chtěli jsme utkání otočit ve svůj prospěch. Snad největší šance v závěru jsme měli po jednom ze závarů, ale Frieda v dobré pozici vychytal hostující brankář.  Běžela již 91. minuta, když hosté rozehráli velice rychlou akci, na jejímž konci byl Vala, který míč, v tísni, dopravil do naší branky - 1:2. Hostům se povedl dokonalý obrat v zápase, i když hráli oslabeni o jednoho muže. Po obdrženém gólu jsme již neměli čas na to, abychom v utkání cokoliv změnili. Hosté byli dnes produktivnější a tak si odvezli cenné vítězství.

 

 

SESTAVA: Kořínek Aleš, Zach Vojtěch, Maška Josef "K", Siegl Patrik, Chaloupka Matěj, Havel Jan, Fried  David, Heger Tomáš (81. min Jarůšek Tomáš), Lacko Ivan, Crhonek Tomáš, Mlčoušek Michal (46. min. Sedlák Richard)

 

PŘIPRAVEN: Koutný Václav

 

ŽK: 35. minuta Siegl Patrik (faul)

       36. minuta Lacko Ivan (protesty)

       84. minuta  Chaloupka Matěj (faul)

       91. minuta Kořínek Aleš (faul)

 

 

STATISTIKA TJ VILÉMOVICE:

 

GÓLY                                                  PŘIHRÁVKY

 

48. minuta Lacko Ivan                           Fried David