TJ VILÉMOVICE - FK VYSOČANY-ŠOŠUVKA 6 : 0 ( 0 : 0 )

18.05.2022 14:48

 

V neděli 15.5.2022 nás čekalo na domácím hřišti sdružené mužstvo Vysočany - Šošůvka, kde jsme loni na podzim vyhráli, a tak jsme chtěli uspět i dnes. Z rodinných důvodů jsme nemohli počítat s Markem Pernicou, Branislavem Širokým. Z pracovních důvodů chyběli Petr Mikšovský a Tomáš Polách mladší. Kvůli zranění nemohl nastoupit Robin Duchovný. Při rozcvičce se ještě zranil Tomáš Jarůšek, který zůstal alespoň mezi náhradníky. 

Začátek zápasu se nesl v opatrném duchu a obě mužstva ohrožovala branku pouze ze standartních situací. Do první naší šance se po přihrávce Polácha staršího dostal Kasálek, ale střílel nad branku hostů. Hosté odpověděli akcí Koska, který se protáhl kolem našich obránců, jeho střela však šla nad naši branku. V další šanci přihrál Zach Poláchovi staršímu, ten ale jen těsně na míč nedosáhl. Zach přihrál do velmi dobré šance i Friedovi, jenž ale také neuspěl. Nebezpečně pálil Švancara, jenže jeho střela šla těsně mimo. Do další šance se po přiklepnutí Hegera dostal Švancara, jeho střela byla ale zablokována. Ve 41. minutě si na centr Švancary naskočil Kasálek, jeho hlavička ale pouze orazítkovala tyč branky hostů. V samotném závěru se do dobré šance dostal hostující Wágner, ale Hlaváček vyrazil jeho hlavičku do bezpečí. Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu. 

Druhá půle začala lépe pro nás, když byl ve 47. minutě na hranici pokutového území hostů faulován Švancara a byl nařízen přímý kop. Míč si postavil Švancara a svou střelou vymetl pravý horní roh branky hostů a poslal nás do vedení 1:0. Z dalšího přímého kopu to zkoušel Polách starší, ale mířil těsně nad branku hostů. Nepříjemná situace postihla hosty v 59. minutě, když musel z utkání odstoupit zraněný brankář Zouhar a zbytek utkání musel dochytat obránce Beneš. Běžela 66. minuta, když Siegl našel přihrávkou Polácha staršího, ten nahrál Friedovi, který ještě přiklepl Chaloupkovi, a ten přízemní střelou překonal brankáře hostů a upravil skóre na 2:0. V 67. minutě našel Polách starší Švancaru, který se prokličkoval do pokutového území hostů a střelou podél brankáře zvýšil na 3:0. Ve stejné minutě nahradil Radka Randulu Martin Kučera. Běžela 69. minuta, Kasálek našel přihrávkou Švancaru, který technickou střelou přehodil hostujícího brankáře a dal už na 4:0. Hosté odpověděli akcí Koska, ale toho vychytal Hlaváček. Kapitán hostů, Němec, se dostal k odraženému míči, ale mířil nad. V 73. minutě Fried přihrál do úniku Poláchovi staršímu, který kličkou obešel i brankáře a zvýšil na 5:0. O minutu později nahradil autora dvou gólových přihrávek Davida Frieda Lukáš Mareš. O chvíli později tvrdě střílel Švancara, ale tentokrát ho vychytal brankář hostů. Ve dvou velmi dobrých šancích se objevil Polách starší, ale tentokrát na brankáře hostů nevyzrál. V 84. minutě Kasálek přihrál Švancarovi, který obešel vše, co mu stálo v cestě a střelou do prázdné branky dal na konečných 6:0. Poté se zápas už jen dohrával a my si připsali zasloužené vítězství. 

Po podzimní části jsme byli na čele tabulky a po celou dobu jarní části už jsme na čelo nikoho nepustili a postupně si vytvořili již nedostižný náskok a čtyři kola před koncem soutěže tak máme jistotu historického postupu do 1. A třídy. Již před utkáním jsme, vzhledem k sobotním zápasům, měli jistotu postupu. Předseda naší TJ p. Grégr všem, kteří se na postupu podíleli poděkoval o poločasové přestávce. Po závěrečném hvizdu rozhodčího tak mohly naplno propuknout postupové oslavy. Takže ať se daří, jsme tam... 

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Randula Radek (67. min. Kučera Martin), Maška Josef "K", Siegl Patrik, Chaloupka Matěj, Fried David (74. min. Mareš Lukáš), Heger Tomáš, Zach Vojtěch, Polách Tomáš starší, Švancara Petr, Kasálek Martin.

 

PŘIPRAVENI: Jarůšek Tomáš, Němec Kamil.

 

   ŽK: 62. Minuta Švancara Petr (faul)

                             

                                      STATISTIKA     TJ     VILÉMOVICE

GÓLY                                                                        PŘIHRÁVKY 

47. minuta Švancara Petr                                                 přímý kop      

             66. minuta Chaloupka Matěj                                             Fried David

             67. minuta Švancara Petr                                                 Polách Tomáš st

             69. minuta Švancara Petr                                                 Kasálek Martin

73. minuta Polách Tomáš st.                                            Fried David 

84. minuta Švancara Petr                                                 Kasálek Martin