TJ VILÉMOVICE - FC SVRATKA "B" 1 : 3 (1 : 1)

19.06.2019 09:05

 

Poslední zápas naší soutěže jsme odehráli doma v sobotu 15.6.2019 s mužstvem Svratky "B", na jejichž hřišti jsme v podzimní části prohráli, a tak jsme doma chtěli vyhrát.

Zápas začal lépe pro hosty, kteří se hned v úvodu objevili ve velmi dobré šanci. V 5. minutě se po našem drobném zaváhání  dostali k míči hosté a Veškrňa pohotovou střelou zajistil hostům vedení. My jsme odpověděli v 6. minutě, když se na pravé straně hřiště dostal k míči Jarůšek, jehož centr zaskočil hostujícího brankáře a skončil v brance - 1:1. Z přímého kopu to zkoušel  Siegl, ale jeho technickou střelu gólman hostů vyrazil. V dobré pozici se objevil Gross, jeho střelu ale zablokovali obránci. O chvíli později Heger přihrál Opletalovi, který našel Grosse. Jeho střela šla nad branku. Hosté také nezaháleli a svým pohybem nám dělali starosti, ale naštěstí se nám jim podařilo ubránit. V samotném závěru první půle se svým typickým způsobem probil po levé straně hřiště Kuropata, přihrál do šance Grossovi, jeho dorážku ale vytěsnil brankář hostů. Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu.

Druhá půle začala lépe pro nás. Hned v 50. minutě střílel v dobré pozici Opletal, bohužel jeho pokus šel nad branku. Běžela  65. minuta, na pravé straně hřiště se uvolnil Gross, zbavil se obránců, krásnou přihrávkou našel nabíhajícího Azbayara, který ale střílel nad branku hostujících. Hosté po těchto akcích převzali iniciativu a svým běhavým fotbalem nám dělali starosti. Nám se pro změnu hra nedařila tak, jak jsme si představovali, chyběl nám pohyb a přesnější souhra. V 79. minutě jsme zastavili hostujícího Kohouta v našem pokutovém území v rozporu s pravidly a byla z toho penalta, kterou hostující Sova proměnil a poslal hosty do vedení - 1:2. My jsme mohli srovnat o chvíli později, ale Jarůškovu střelu po přihrávce Mašky vyrazil hostující gólman.  Znovu to byli hosté, kteří se tlačili do šancí, ale zatím naštěstí bez gólového efektu. V 89. minutě se hosté dostali po kombinaci až na hranici našeho pokutového území a Veškrňa podél našeho brankáře pečetil stav na 1:3. Závěr zápasu se blížil a hosté si odvezli zasloužené vítězství. Sice jsme v posledním utkání neuspěli, ale celkově se nám sezona povedla, když jsme vybojovali třetí místo v tabulce a za to patří trenérovi i hráčům velký dík.   

 

SESTAVA: Široký Branislav, Maška Josef "K", Siegl Patrik, Duchovný Robin, Azbayar Azzaya (67. min. Urbánek Filip), Heger Tomáš, Pernica Marek, Opletal Petr, Kuropata Radomír (49. min Vašíček Luboš), Gross Miroslav, Jarůšek  Tomáš.

 

PŘIPRAVENI: Kyzlink Jakub, Kučera Martin.