TJ VILÉMOVICE - FC SLOVAN BRNO 3 :2 (1 : 0)

29.08.2022 10:06

   

 

V sobotu 27.8.2022 jsme se v dalším soutěžním utkání utkali s týmem Slovanu Brno a doma jsme chtěli potvrdit vítězství z venkovního zápasu. Ze zdravotních důvodu nemohli nastoupit Tomáš Jarůšek a Radek Randula. Z rodinných důvodů chyběl Matěj Chaloupka. Naopak již mohl nastoupit Tomáš Polách mladší.

V první šanci utkání se sice objevili hosté, ale stříleli vysoko nad naši branku. Běžela 5. minuta, když Polách starší našel přesnou přihrávkou Crhonka, který si míč zpracoval a polovysokou střelou z hranice šestnáctky otevřel skóre zápasu, zároveň to byl náš premiérový gól v domácím prostředí v 1. A třídě a bylo to 1:0. V další akci přetažený centr Kubína skončil na břevně. Z rohového kopu se po centru Polácha staršího a teči brankáře skončil míč na břevně branky hostů. O chvíli později to dvěma dobrými střelami, na první mu přihrával Pernica a na druhou Fried, zkoušel Polách starší, ale obě zneškodnil brankář hostů. V 31. minutě nahradil zraněného Jana Kubína Tomáš Heger. V dalším průběhu první půle jsme soupeře přehrávali a měli převahu a často jsme útočili do přehuštěné obrany soupeře, kde se nám nevedlo tak, jak jsme si představovali a často byly naše střely, přihrávky, či akce zablokovány soupeřem. Po první půli jsme tedy hájili jednobrankový náskok.

Druhá půle začala šancí hostů, ale jejich střela šla nad branku hostů. O chvíli později Heger zahrával aut, našel Pernicu, který míč hlavou prodloužil na Crhonka, ale jeho střela šla těsně nad branku hostů. V dobrých šancích se objevili hosté, ale s jejich dvěma střelami si poradil brankář Hlaváček. V další naší šanci se po dlouhém výkopu Hlaváčka a přihrávce Pernici ocitl Heger, ale mířil těsně mimo branku hostů. Běžela 80. minuta, když po naší akci na levé straně hřiště Školař nacentroval do pokutového území hostů, kde si na míč naskočil Pernica a přesnou hlavičkou k tyči zvýšil na 2:0. V 82. minutě nahradil střelce naší první branky Tomáše Crhonka Tomáš Polách mladší. O chvilku později sice hosté vstřelili branku, ale byla dosažena z ofsajdu. Běžela 87. minuta, když Kasálek našel dlouhým pasem Hegera, na jehož centr si naběhl Polách starší, který přesnou a pohotovou střelou k tyči zvýšil na 3:0. Ve stejné minutě nahradil střelce naší druhé branky Marka Pernicu Martin Kučera a Davida Frieda nahradil Dominik Dinga. O minutu později jsme trochu povolili v koncentraci a hosté toho využili, když zblízka snížil Antl a dal na 3:1. V 89. minutě se také po našem nedůrazu podařilo hostům snížit, to se trefil Novák a bylo to 3:2. V samotném závěru se hosté dostali do ještě jedné šance, ale Hlaváček jejich střelu chytil. Konec zápasu se blížil a my si v tomto dramatickém utkání, kdy jsme byli zejména v prvním poločase lepším týmem, připsali cenné vítězství.

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Školař Ondřej, Siegl Patrik , Maška Josef "K", Kubín Jan (31. min. Heger Tomáš), Fried David (87. min. Polách Tomáš ml.), Tomáš Polách st., Kasálek Martin, Zach Vojtěch, Crhonek Tomáš (82. min Polách Tomáš ml.), Pernica Marek (87. min. Kučera Martin )

PŘIPRAVENI: Maška David 

ŽK: 63. minuta Školař Ondřej (faul)

                               STATISTIKA  TJ VILÉMOVICE

                      GÓLY                                                           PŘIHRÁVKY 

                   5. minuta Crhonek Tomáš                                              Polách Tomáš st.

                 80. minuta Pernica Marek                                                Školař Ondřej

                 87. minuta Polách Tomáš st.                                            Heger Tomáš