TJ VILÉMOVICE - FC MEDLÁNKY 3 : 1 ( 2 : 1)

19.04.2022 12:04

 

Na velikonoční neděli 17.4.2022 jsme na našem hřišti přivítali tým Medlánek, který je tradičním účastníkem krajských soutěží a po remíze v Lelekovicích jsme chtěli doma naplno bodovat. Kvůli zranění nemohli nastoupit Radek Randula, Robin Duchovný a Tomáš Jarůšek. Z rodinných důvodů chyběli Milan Pavlun a Lukáš Mareš. Pracovní povinnosti měl Petr Mikšovský. Naopak již mohl nastoupit útočník Petr Švancara a náhradní brankář Branislav Široký.

Úvod zápasu vyšel lépe pro nás a hned v 5. minutě vybojoval míč ve středu hřiště Kasálek, přihrávkou našel Hegera, který utekl po pravé straně hřiště, nahrál před branku Poláchovi staršímu, ten si všiml ještě lépe postaveného Švancary a jeho doklepnutí za záda hostujícího brankáře znamenalo naše vedení - 1:0. Běžela 14. minuta, když jsme zastavili hostujícího útočníka Mertu v našem pokutovém území v rozporu s pravidly a byla z toho penalta. Sám faulovaný se ujal zahrávání pokutového kopu, ale Hlaváček jeho střelu bravurním zákrokem zneškodnil a vyrazil do bezpečí. O chvilku později jsme se po akci Kasálka a Polácha staršího dostali do pokutového území, ale Hegerova střela šla těsně mimo. Dobrou akci předvedli Heger a Švancara, k zakončení se dostal Polách starší, jehož pokus brankář hostů vytěsnil na roh. Centr z rohového kopu Polácha staršího skončil k naší smůle pouze na tyči branky hostů. V další šanci se, po akci Kučery s Poláchem starším, dostal k míči Heger, skvělou kličkou se zbavil obránce a na jeho centr jen těsně nedosáhl Pernica. Do další šance přihrál Pernica rozběhnutému Chaloupkovi a jeho střela šla těsně mimo. V 29. minutě se po naší chybce dostali k míči hosté a hlavou dopravil míč do naší branky Sklenář a srovnal na 1:1. Běžela 34. minuta, když Polách starší našel přihrávkou rozběhnutého Pernicu, který technickým obloučkem překonal hostujícího brankáře a dal na 2:1. O chvilku později se dostal do velmi dobré příležitosti Heger, ale jeho technickou střelu tentokrát brankář vyrazil do bezpečí. Po akci Kasálka se dostal do šance Polách starší, ale neuspěl. V samotném závěru první půle ještě střílel těsně mimo Švancara a po rohu se dostali ke slovu hosté, ale střela Sklenáře šla také mimo naši branku. Po první půli jsme tedy drželi těsné vedení. 

Druhá půle začala přímým kopem, který zahrával Polách starší, ale jeho střelu zablokovala zeď hostujících hráčů. V 51. minutě nahradil Martina Kučeru David Fried. Ke střele se po našem rohu dostal Zach, ale střílel těsně mimo branku. Hosté také nezaháleli a hrozili svými rychlými protiútoky, zejména Merta s Dvořákem. Nebezpečně střílel Švancara, jeho tvrdá střela šla těsně vedle braky. Po dalším závaru střílel nad branku hostů Pernica. V 65. minutě Polách starší rozehrával rohový kop, jeho střílený přízemní centr se dostal až k Pernicovi, který si míč zpracoval, doklepl do branky a zvýšil na 3:1. O chvíli později střílel Švancara nad branku. V 69. minutě nahradil Tomáše Hegera Tomáš Polách mladší. Hosté znovu zahrozili nebezpečným protiútokem, ale Hlaváček jejich šanci skvělým zákrokem zmařil. Švancarův roh našel Pernicu, jeho hlavička šla však nad branku hostů. Nebezpečně střílel Polách mladší, ale jeho pokus brankář hostů chytil. Střela Polácha staršího šla také těsně mimo. Do nebezpečné šance se dostal Merta, ale jeho pokus šel těsně mimo naši branku. Hostující Merta zahrával přímý kop, na jeho centr si naskočil Sklenář, ale neuspěl. Přímý kop Polácha staršího si našel Pernicu, který tentokrát neuspěl. Závěr zápasu se blížil a my si v tomto zajímavém a dramatickém zápase připsali zasloužené vítězství. 

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Kučera Martin (51. min. Fried David), Siegl Patrik, Maška Josef "K", Chaloupka Josef, Heger Tomáš (69. min. Polách Tomáš ml.), Zach Vojtěch, Kasálek Martin, Polách Tomáš st., Švancara Petr, Pernica Marek.

 

PŘIPRAVEN: Široký Branislav

                                        STATISTIKA   TJ  VILÉMOVICE

 

                           GÓLY                                                               PŘIHRÁVKY

                

             5. minuta Švancara Petr                                                 Polách   Tomáš st.

           34. minuta Pernica Marek                                                Polách   Tomáš st.  

           65. minuta Pernica Marek                                                Polách    Tomáš st