TJ VILÉMOVICE - FC IVANČICE 1 : 1 ( 0:0 )

19.10.2023 12:36

 

V neděli 15.10.2023 jsme přivítali na svém hřišti dalšího soupeře z 1. A třídy, a to FC Ivančice, které sestoupily z KP. Po prvních nepřesvědčivých výkonech se hráči FC Ivančice rozehráli, a v posledních čtyřech zápasech získali 10 bodů. Tím mají impozantní skóre a to 12:2. Je jasné, že nás čeká nesmírně těžký zápas a budeme rádi, když se nám podaří urvat nějaký ten bodík a potvrdit tím tříbodový zisk z Dobšic.

Ze zdravotních důvodů nemohli nastoupit dlouhodobě zranění Ondra Školař a Marek Pernica. Z důvodů pracovních povinností nám chyběli Vojta Zach, Chuchma Tomáš, Ševčík Patrik a Pernica Adam.

Začátek utkání byl z obou stran opatrný a hrálo se převážně ve středu hřiště. V 8. minutě, z nenápadné akce, se dostal k tvrdé střele ze vzdálenosti cca 20m kanonýr hostů Daniel Hložek a orazítkoval spojnici břevna a pravé tyče naši branky. Problém nám nastal již ve 13. minutě, kdy se opětovně zranil náš ofenzivní hráč  Tomáš Jarůšek a musel střídat. Na hřiště šel místo něho Vašek Koutný.  Dále se hrálo bez velkých šancí až do 34. minuty, kdy se objevil sám před našim gólošem hráč hostů Sobotka Michal, ale naštěstí pro nás přestřelil naši branku. Hned z následující akce se nám podařilo po hlavičce Martina Kasálka dopravit míč do sítě, ale pomezní rozhodčí signalizoval, že náš hráč Ríša Sedlák stál v postavení mimo hru, a i když míč netečoval, zmátl svým pohybem brankáře. Bylo to velice přísné rozhodnutí, ale hlavní rozhodčí branku neuznal. V prvním poločase se již nic důležitého neudálo a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu 0:0.

Do druhého poločasu už nenastoupil, také kvůli opětovnému zranění, Martin Kasálek, a tak ho vystřídal další Martin a to Kučera. Druhá půle začala opět velice opatrně, ale již v 57. minutě vytvořili hosté před naší brankou velký závar po nebezpečné hlavičce Hložka, kterou Filda bravurně vyrazil a z následné dorážky Havlíček přestřelil naši branku. Po těchto šancích, které jsme se štěstím přežili, jsme se dostali v 67. minutě do velké šance i my, kdy po krásné přihrávce Ríši Sedláka šel z pravé strany sám na golmana Martin Kučera, ale vyběhnuvšího golmana nepřekonal. V 69. minutě utekl po pravé straně hráč hostů Jacko  a šel z pravé strany sám na Filipa, ale ten předvedl další vynikající zákrok a vyrazil střelu ramenem na tyčku, od které se míč odrazil  přes celou branku na druhou stranu až do zámezí. V 72. minutě prostrčil  Tomáš Heger míč pěkně na Tomáše Crhonka a ten se dostal až do velkého vápna, ale jeho střelu, která mířila do branky, zblokoval skluzem hostující obránce na roh. Hned v 79. minutě jsme měli další velkou šanci, kdy Honza Havel prohodil míč krásně na Davida Frieda, který si chtěl ještě vylepšit pozici zaseknutím míče, ale hostující obránce mu míč odkopl. Utkání nabíralo na tempu a v 81. minutě jsme dostali branku, která dle našeho názoru neměla platit, poněvadž padla z jasného postavení mimo hru. I přes naše protesty byl pomezní neoblomný a nakonec přesvědčil i hlavního rozhodčího, který branku uznal. Po této obdržené brance jsme se pokusili ještě něco s utkáním udělat, ale naopak hosté mohli utkání definitivně rozhodnout, když v 86. minutě, po rychlém protiútoku, jejich hráč přehodil vyběhnuvšího Filipa, ale míč šel naštěstí vedle branky.  Běžela 88. minuta a po našem dalším útoku byl ve velkém vápně podražen Vašek Koutný a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Riša Sedlák. Po té se už utkání jenom dohrávalo a my jsme byli rádi za bod, který jsme získali s velice kvalitním soupeřem, který, dle našeho názoru, bude velký kandidát na postup do KP.  

 

SESTAVA:  Hlaváček Filip, Maška Josef, Siegl Patrik, Fried David, Chaloupka Matěj, Kasálek Martin (46. minuta Kučera Martin), Heger Tomáš, Havel Jan, Crhonek Tomáš, Jarůšek Tomáš (13. minuta Koutný Václav), Sedlák Richard.

 

PŘIPRAVENI:   nikdo

 

                                       STATISTIKA  TJ VILÉMOVICE

         

Góly                                 Přihrávky

 

88. minuta              Sedlák Ríša                     PK za faul na Vaška Koutného