TJ VILÉMOVICE - AFK TIŠNOV 1 : 2 ( 1:1 )

31.10.2023 13:03

 

V sobotu 28.10.2023 v 10:30 v netradičním termínu, kdy jsme vyhověli soupeři s přesunem začátku utkání, jsme na našem hřišti přivítali těžkého soupeře, a to tým Tišnova, který je v aktuální tabulce na druhém místě, jen o skóre před vedoucími Kohoutovicemi. Hráčská situace byla opět velmi špatná, kvůli zranění chyběli Marek Pernica, Martin Kasálek, Ondřej Školař, Tomáš Jarůšek, Adam Pernica a nově také Václav Koutný. Z rodinných důvodů chyběl Patrik Ševčík. Naopak již byli k dispozici hrající trenér Patrik Siegl a Tomáš Chuchma.

Utkání začalo naší aktivní hrou v dobrých pozicích. Ke střelbě se dostal Sedlák, ale neuspěl. Hosté nás pozlobili rychlým náběhem po pravé straně hřiště, ale do zakončení jsme je nepustili. Bežela 14. minuta, když aut Hegera propadl do pokutového území hostů míč, který tečoval Kučera a pak ještě obránce hostů, se odrazil k Crhonkovi a ten tvrdou přízemní střelou k tyči otevřel skóre zápasu - 1:0. Hosté odpověděli rychlým náběhem po straně a přízemním centrem do našeho pokutového území, ale nikdo jej netečoval. My jsme zahrozili rohem Hegera, který se snažili zasáhnout hlavou jak Sedlák, tak Siegl, ale nepodařilo se jim to. Ve 25. minutě se dostali hosté k rychlé akci po pravé straně hřiště a následný centr poslal hostující útočník Marvan do břevna naší branky. V dalších našich šancích se objevili Crhonek i Sedlák, ale měli ke střelbě stísněné podmínky, a tak nezakončili tak, jak si asi představovali. Střelou z úhlu to zkoušel Heger, ale mířil těsně mimo branku. Běžela 39. minuta, když hosté rozehráli rychlou akci. První střelu ještě vyrazil reflexivním zákrokem brankář Hlaváček, odražený míč se dostal až k hostujícímu Humpolovi, který tvrdou střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě a srovnal na 1:1. V samotném závěru prvního poločasu jsme měli ještě možnost ke skórování po centru Hegera, ale nikdo na něj, k naší smůle, nedosáhl. Po první půli byl tedy vyrovnaný stav.

Do druhé půle vystřídal Martina Kučeru Tomáš Chuchma. V první šanci druhé půle se ocitl Sedlák, ale jeho střela mířila těsně mimo branku hostů. Po této akci se hra odehrávala spíše ve středu hřiště a do zakončení nikoho dobře pracující obrany na obou stranách nepustily. V 63. minutě se dostal k míči Crhonek, přihrál Hegerovi, ale jeho střela byla zablokována hostujícími obránci. O chvíli později se dostal k míči Chuchma, prošel po pravé straně hřiště, nacentroval do pokutového území hostů, ale zakončující Sedlák mířil nad branku. Běžela 76. minuta, když byl po druhé žluté kartě vyloučen hráč hostů Pazourek a my měli výhodu jednoho muže v poli. Ještě jsme přidali v aktivní hře a snažili se utkání překlopit na naši stranu. Nepříjemný okamžik, který nás přibrzdil, bylo zranění Tomáše Hegera, který si přivodil svalové zranění a musel z utkání v 81. minutě odstoupit a jelikož jsme již na střídačce nikoho neměli tak se poměr sil znovu vyrovnal. My jsme také zahrozili rohovými kopy, které zahrával Siegl, ale ani jedna hlavička Frieda nešla do branky. Jedna byla zablokována a ta druhá šla těsně mimo branku hostů. Běžela 86. minuta, když hosté rozehráli rychlou akci, na jejímž konci míč dopravil do naší branky hostující Vlach a otočil stav utkání na 1:2. My jsme se snažili o vyrovnání akcí Sedláka a Havla, který přihrál Chuchmovi jehož střelu hosté zblokovali. V další šanci Siegl rozehrál rohový kop, na nějž si naskočil Sedlák, ale jeho hlavička jen těsně minula branku hostů. V 90. minutě se nechal unést emocemi hostující kapitán Babička a byl za kritiku rozhodčího vyloučen a hosté dohrávali o devíti hráčích. V samotném závěru zápasu jsme se ještě snažili o vyrovnání, ale už se nám to nepovedlo. V tomto kvalitním a dramatickém zapase, kdy jsme byli lepším mužstvem, se nám bohužel získat body nepodařilo. Hráčům však patří za bojovnost a předvedenou hru velký dík.

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Maška Josef "K", Siegl Patrik, Chaloupka Matěj, Kučera Martin (46. min. Chuchma Tomáš), Heger Tomáš, Havel Jan, Zach Vojtěch, Fried David, Crhonek Tomáš, Sedlák Richard.

 

ŽK: 60. minuta - Havel Jan (faul)

       67. minuta - Sedlák Richard (protesty)

       84. minuta - Chaloupka Matěj (faul)

       90. minuta - Hlaváček Filip (faul)

 

         STATISTIKA TJ VILÉMOVICE

               GÓLY                                       PŘIHRÁVKY

14. minuta Crhonek Tomáš                      Kučera Martin