SOKOL DOBŠICE - TJ VILÉMOVICE 2 : 3 ( 1:2 )

09.10.2023 19:04

 

V neděli 8.10.2023 jsme odjížděli k dalšímu utkání 1. A třídy do 100 km vzdálených Dobšic. Utkání se hrálo netradičně již v 10:15 hod. dopoledne, ale je nutno říci, že domácí hrají v tento čas všechna svá domácí utkání. Chtěli jsme, po ne docela povedených posledních třech zápasech, kde jsme získali pouze jeden bod, konečně naplno bodovat. Ze zdravotních důvodů nemohli nastoupit dlouhodobě zranění Ondra Školař a Marek Pernica. Z důvodů pracovních povinností s námi neodjeli Matěj Chaloupka a Tomáš Chuchma. Naopak po nucené jednozápasové pauze, z důvodu vyloučení, už mohl nastoupit Honza Havel.

Utkání začalo lépe pro nás, kdy jsme dobře kombinovali a dostávali jsme se lehce před domácí branku. Vše vyvrcholilo ve 4. minutě, kdy zatáhl na levé straně míč Tomáš Heger, nacentroval přesně na Ríšu Sedláka a ten poprvé rozvlnil domácí síť. Po vstřelené brance jsme stále byli lepší na míči a domácí jsme k ohrožení naši branky skoro nepouštěli. Po půlhodině se hra vyrovnala, ale nebezpečnější jsme byli stále my. V 31. minutě, po pěkné přihrávce Honzy Havla, utekl po pravé straně Ríša Sedlák a po křížné střele orazítkoval pravou tyč domácí branky. Stále jsme dobře kombinovali a ve 44. minutě se na levé straně pěkně prokličkoval Tomáš Crhonek a přesnou přihrávkou našel na velkém vápně osamoceného Tomáše Jarůška, který krásně přeloboval vyběhnuvšího domácího brankáře, a bylo to 0:2. Na lavičce  jsme si libovali, že branka do šatny je velice důležitá, ale to jsme nevěděli, co nás ještě čeká. V druhé minutě nastavení první půlky jsme udělali na půlící čáře faul-nefaul, na který upozornil pomezní rozhodčí. Domácí nacetrovali míč do našeho vápna, kde se nešťastně odrazil k domácímu hráči a ten z blízka snížil na 1:2. Po první půli jsme tedy zaslouženě vedli a do šatny jsme šli s jednogólovým náskokem.

Druhá půle začala, jak jsme očekávali, náporem domácích, ale až do 49. minuty jsme domácí do blízkosti naši branky nepustili. V této minutě domácí nakopli dlouhý míč za naši obranu, za kterým běžel Paťa Siegl a proti vyběhl góloš Filda Hlaváček. Domácí hráč vrazil zezadu do našeho obránce, díky čemuž se naši hráči srazili, a míč se dostal k domácímu hráči a ten lehce skóroval do prázdné branky. Poněvadž rozhodčí i přes naše protesty branku uznal, byl stav utkání nerozhodný. Po této smolné brance jsme hráli 7 minut bez Patrika Siegla, kterého jsme za brankou ošetřovali. Postupně jsme si opět vytvářeli tlak na domácí branku, ale gól se nám stále nedařilo vstřelit. Nějaké náznaky jsme měli, ale vše vyřešili domácí odkopnutím míče. V 65. minutě jsme se po jednom odkopnutém míči propadli v obraně a z pravé strany šel domácí útočník sám na našeho góloše, ale Filda včasným vyběhnutím jeho střelu kryl. Byl to velice důležitý zákrok, po kterém jsme ještě vystupňovali tlak na domácí branku. V 67. minutě jsme poprvé střídali a místo Ríši Sedláka, šel na hřiště Martin Kasálek, který oživil na levé straně naši ofenzívu. V 82. minutě jsme po našem velkém tlaku zahrávali rohový kop z levé strany, který poslal Tomáš Heger krásně před branku, ale po velkém závaru se domácím podařilo odvrátit míč opět na roh. Ten se zahrával z druhé strany a opět jej zahrával Tomáš Heger, který míč přesně posadil na hlavu Pepy Mašky a ten nekompromisně skóroval. Chvíli na to se opět dostal Pepa Maška ke střele, do které se pěkně položil, ale k naší smůle šla těsně nad domácí branku. Ve velké šanci se ještě objevil Tomáš Jarůšek, ale skórovat se mu nepodařilo. Závěr zápasu jsme si zkušeně pohlídali, a tak jsme si z dalekých Dobšic odvezli zaslouženě tři body.         

 

SESTAVA:  Hlaváček Filip, Maška Josef, Siegl Patrik, Fried David, Koutný Václav (80. minuta Kučera Martin), Heger Tomáš, Havel Jan, Crhonek Tomáš, Jarůšek Tomáš, Sedlák Richard (67. minuta  Kasálek Martin)

 

PŘIPRAVENI:  Pernica Adam

 

                                    STATISTIKA  TJ VILÉMOVICE

         

Góly                                 Přihrávky

 

4. minuta                Sedlák Ríša                     Heger Tomáš

44. minuta              Jarůšek Tomáš                 Crhonek Tomáš

83. minuta              Maška Josef                     Heger Tomáš