SOKOL BENEŠOV - TJ VILÉMOVICE 2 : 6 ( 2 : 4 )

24.04.2012 14:37

Po vydřené výhře nad Vranovou jsme se tuto neděli vydali na horkou půdu Sokola Benešov. Domácí mužstvo vedlo suveréně podzimní tabulku a i když z jara se jim zatím moc nedaří, jsou pro každého nepříjemným soupeřem. To čeho jsme se před zápasem obávali, bylo, že proti nám nastoupí již skoro kompletní mužstvo, tedy již s hráči, kteří v minulých kolech nehráli kvůli zranění. Na tyto situace máme pech a toto se projevilo i nyní. Již před zápasem nás domácí funkcionáří upozorňovali, že se do základu konečně vrátí tři uzdravení hráči a budou tedy skoro kompletní.

   Před utkáním jsme si v šatně říkali, že musíme nastoupit hned od začátku utkání plně koncentrováni na hru a snažit se hrát naši agresivní hru s napadáním soupeře v hloubce jeho půle. Dále jsme si zdůraznili, že domácí hrají stylem nakopávání dlouhých míčů do vápna, kde se snaží o co nejrychlejší zakončení. Další velkou zbraní domácích jsou dlouhá autová vhazování, po kterých je vždy před brankou velké nebezpečí.

   Do utkání na těžkém terénu ( celé hřiště podmáčené) jsme vstoupili velice vlažně a hned s první akce domácích jsme inkasovali branku, při které zaváhal náš pravý bek a domácí útočník šel sám  až do vápna, kde přesně zakončil k levé tyči a náš brankář Jirka, nemohl nic dělat. Prohrávali jsme 1:0 a domácím narostla křídla, vrhli se do útočení, měli několik nebezpečných situací, ale do vyložené šance se nedostali. V těchto chvílích měl nejvíce práce náš brankář, který musel svést nejeden souboj ve vápně s domácími útočníky.  Asi po deseti minutách, kdy nás domácí mužstvo zatlačilo na naši polovinu jsme se začali prosazovat rychlými protiútoky. Po jednom z nich se prosadil z pravé strany Petr Mikšovský, který obešel dva domácí hráče, nakonec i bránkáře a nekompromisně zakončil 1:1. Domácí neustále nakopávali dlouhé míče do našeho vápna, ale tam naráželi na naši dobře postavenou obranu a jistého brankáře. Z dalšího rychlého protiútoku  doslal pěkný míč na levou stranu Lumír Eliáš, pěkně si ho zatáhl do středu hřiště a jeho střela skončila po teči domácího obránce v síti. Vedli jsme 2:1 a začali jsme hrát naši hru. Domácí začali nestíhat a třetí branka na sebe nedala dlouho čekat. Po standardní situaci z levé strany pěkně naběhl do vápna Ondra Sedlařík a bylo to 3:1. V tuto dobu jsme byli páni na hřišti a bylo jen otázkou času, kdy padnou další branka. A taky, že padla, ale do naši sítě. Po ojedinělém útoku domácích se snažil domácí útočník projít přes našeho obránce, na podmáčeném terénu upadl ve vápně a k překvapení všech zapískal rozhodčí penaltu. Nepomohli naše protesty, míč si postavil na značku pokutového kopu domácí hráč a proměnil 3:2.

   Do konce první půle zbývalo deset minut, když Petr Mikšovský dostal dlouhý míč do běhu, domácí brankář proti němu vyrazil, ale podklouzl a náš ostrostřelec prázdnou branku nemíjí 4:2. Do konce poločasu se již nic nestalo a tak se šlo do kabin za stavu 4:2.     

   O poločase jsme si říkali, že musíme hrát i na tomto těžkém terénu stále svou hru, nefaulovat před vlastním vápnem a dávat pozor na dlouhá autová vhazování. V první půli zahrávali domácí několik standardních situací a vždy bylo před naši brankou nebezpečně.  

   Do druhé půle jsme vyběhli v nezměněné sestavě a hned v páté minutě po rohovém kopu dal hlavou ( lépe řečeno tváří) svou druhou branku v zápase 

Ondra Sedlařík. Od této chvíle bylo na hřišti jen naše mužstvo. Domácím rapidně ubývaly síly, dva domácí hráči museli střídat a tak se naši hráči dostávali po pěkných kombinacích do brankových šancí. Branku jsme však dali již jen jednu. Po pěkné akci bratří Mikšovských zavěsil svou třetí branku v zápase Petr Mikšovský. Je to první hatrick v našem mužstvu a tak mu přejeme, aby jich přidal co nejvíce. Domácí již čekali na konec utkání a v druhé půli je naši do žádné nebezpečné akce nepustili. V  75.minutě vystřídal Roman Zouhar střelce Petra Mikšovského a v 85.minutě střídal Standa Skalický, Lumíra Eliáše.    

Jak nastoupili:   Jiří Urbánek - Jakub Stupka, Luboš Vašíček, Jiří Fiala, Marek urbánek - Petr Flek, Martin Kučera - Ondra Sedlařík,Michal Mikšovský,                           Lumír Eliáš ( 85.min Stanislav Skalický) -  Petr Mikšovský ( 75.min Roman Zouhar)

                          Připraven byl ještě Ondra Školař, který už bude doufáme, příští zápas k dispozici.

V jarních kolech jsme již získali 9 bodů a nebýt neštastné porážky v prvním kole,měli jsme již 34 bodů a v tabulce bychom byli na druhém místě.  Poněvadž v tomto kole nebodoval Kunštát a Kotvrdovice dovezli poze bod z Lysic, ztrácíme na druhé místo již pouze dva body. Zatím jsme na šestém místě, které můžeme v sobotu 28.4.2012 vylepšit, protože na našem hrišti přivítáme v 17.00hod., dalšího aspiranta na postup a to silné mužstvo z Kunštátu, které z jara získalo také devět bodů a okupuje společně s Kotvrdovicemi druhé místo. Tímto Vás všechny zveme na určitě zajímavé utkání a doufáme, že získáme další tři body do tabulky.