SK ŽEBĚTÍN - TJ VILÉMOVICE 1 : 1 ( 1:1 )

28.03.2023 11:48

V sobotu pokračovala 1. B třída dalšími zápasy a my odjížděli k další záchranářské bitvě do Žebětína. Po vítězství doma jsme chtěli uspět i na venkovním hřišti. Ze zdravotních a pracovních důvodů nám chyběli Tomáš Polách starší, Radek Randula, Lukáš Mareš a Marek Pernica. Naopak již mohl naskočit Martin Kasálek.

Začátek zápasu byl takový neurovnaný, plný bojovnosti a nepřesností, ale první se ke slovu dostali domácí, když po pravé straně hřiště unikl Štrobl, který přesnou přihrávkou do našeho pokutového území našel nabíhajícího Knotha a ten, pohotovou střelou k tyči, otevřel skóre zápasu - 1:0. My jsme odpověděli akcí Frieda a Jarůška, ale tomu míč v poslední chvíli ukopl domácí obránce. V dobré šanci se, po našem drobném zaváhání, ocitl domácí Benahmed, ale jeho sólo únik zlikvidoval odvážným zákrokem náš brankář Hlaváček. Nebezpečnými náběhy nás zlobil domácí Vacula, který dvakrát vystřelil, ale branku netrefil. Běžela 20. minuta, když Fried našel přesnou přihrávkou Jarůška, míč potáhl po pravé straně hřiště, nasměroval ho na rozběhnutého Sedláka, ale jeho střelu vyrazil reflexivním zákrokem domácí brankář. Nebezpečnou střelu, po přihrávce Štrobla, vyslal na naši branku domácí kapitán Bílý, ale šla těsně mimo. Po dobré kombinaci Kučery, Zacha a Hegera se posledně jmenovanému již v tísni zakončit nepodařilo. Po rohu Hegera míč Sedlák hlavou jen tečoval a domácí ho hlavou odvrátili na roh. O chvíli později zahrával roh Kasálek, na jeho centr si naběhl Siegl, ale hlavičkoval těsně nad domácí branku. V 27. minutě se dostal k míči ve středu hřiště Zach, který přihrál Hegerovi, na jehož nadýchaný centr si naběhl Sedlák, jeho nechytatelná hlavička se odrazila od tyče do branky domácích a bylo srovnáno - 1:1. Po vyrovnávací brance se hra spíše odehrávala ve středu hřiště. Po jedné šanci si v závěru první půle zápasu připsali domácí a po jedné my, když přihrávku Jarůška a pohotovou střelu Sedláka vyrazil domácí brankář. Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu.

Druhá půle začala střelou domácích, ale míč skončil v náruči našeho brankáře Hlaváčka. My jsme odpověděli akcí Hegera, Kasálka a Sedláka, ale jeho pokus šel nad branku domácích. O chvíli později zahrával přímý kop Kasálek, jeho pokus odrazila domácí zeď a jeho parádní opakovanou střelu k tyči zneškodnil skvělým zákrokem domácí brankář Mosler. V 56. minutě vystřídal Martina Kučeru Ondřej Školař. O chvíli později vybojoval míč ve středu hřiště Sedlák, ale jeho pokus gólman domácích zneškodnil. Do dobré pozice přistrčil míč Jarůškovi Heger, ale tísněn nezakončil tak, jak si představoval. Chvíli na to, domácí střílí nad naši branku. K dobré střele se dostal po akci Jarůška a Sedláka Školař, ale se svým pokusem neuspěl. O chvíli později tvrdou střelu Bombicze vyrazil na roh Hlaváček. V 76. minutě nahradil Tomáše Jarůška Dominik Dinga. Domácí zahrozili střelou nad naši branku. V 86. minutě vystřídal zraněného Ondřeje Školaře Václav Koutný, který si tak připsal první start v našem dresu v soutěžním utkání. Z přímého kopu to zkoušel Sedlák, ale mířil nad domácí branku. V samotném závěru se po odraženém míči dral do zakončení Koutný, ale neuspěl. Utkání pak již spělo do svého konce, a i když jsme si přáli vyhrát, nakonec obě mužstva brala bod.                  

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Fried David, Siegl Patrik, Maška Josef "K", Chaloupka Matěj, Kučera Martin (56. min. Školař Ondřej, 86. min. Koutný Václav), Heger Tomáš, Zach Vojtěch, Kasálek Martin, Sedlák Richard, Jarůšek Tomáš (76. min. Dinga Dominik).

 

PŘIPRAVEN: Maška David. 

                                        STATISTIKA          TJ  VILÉMOVICE

 

                              GÓLY                                                                      PŘIHRÁVKY

 

         27. minuta   Sedlák Richard                                                         Heger Tomáš