SK OLYMPIA RÁJEČKO "B" - TJ VILÉMOVICE 3 : 7 ( 0:3 )

14.06.2022 13:24

 

V sobotu 11.6.2022 jsme k poslednímu utkání odjížděli do Ráječka, kde jsme se měli utkat s místním B týmem a chtěli jsme se s úspěšnou sezónou rozloučit vítězstvím. Ze zdravotních důvodů chyběli Robin Duchovný a Tomáš Polách starší. Z pracovních důvodů chyběli Tomáš Polách mladší, Petr Švancara, Branislav Široký a Tomáš Heger. Z rodinných důvodů chyběl Tomáš Jarůšek. Naopak proti minulému kolu mohl nastoupit Petr Mikšovský a Kamil Němec.

Do utkání jsme lépe vstoupili my, a hned od začátku jsme se snažili dostat do šancí. V té první se, po akci Pernici a Mareše, ocitl Mikšovský, ale jeho pokus šel mimo branku hostů. V 16. minutě přiklepl Zach Kasálkovi, který nechytatelnou, lehce tečovanou střelou, vymetl levý horní roh domácí branky a otevřel skóre zápasu 0:1. Běžela 23. minuta, když dlouhý nákop Siegla přihrál Pernica Kasálkovi, který s míčem udělal pár kroků a přizemní tvrdou střelou k tyči zvýšil náš náskok na 0:2. O chvilku později Siegl z přímého kopu parádní střelou orazítkoval, k naší smůle, pouze břevno branky domácích. Domácí měli možnost změnit skóre, ale střelu Chyly Hlaváček včasným vyběhnutím zneškodnil. O chvíli později pálil nad naši branku Vrbecký. Poté jsme se znovu dostali ke slovu my, když po přihrávce Siegla trefil Kasálek, svým technickým obloučkem, břevno domácí branky, odražený míč se dostal k Pernicovi, ale jeho dorážka šla těsně mimo. Ve 42. minutě našel autovým vhazováním Mikšovský Pernicu, ten přesnou zpětnou přihrávkou našel Siegla, který střelou k tyči uklidil míč do domácí branky a vystavil tak gólový účet první půle na 0:3. Po první půli jsme tedy drželi velmi slibný náskok.

Do druhého poločasu nahradil zraněného Lukáše Mareše Martin Kučera. Začátek druhé půle vyšel lépe domácím, kteří hned ve 47. minutě využili naší chybky v rozehrávce a po rychlé akci pohotově a přesně zakončil domácí Lidmila a snížil na 1:3. Běžela 50. minuta, když se po pravé straně hřiště s míčem uvolnil Pernica, přihrál Mikšovskému, který si míč přehodil na levačku a přesnou střelou k tyči navýšil náš náskok na 1:4. Domácí zahrozili střelou Štafy, se kterou si spolehlivým zákrokem poradil Hlaváček. Po centru Kasálka hlavičkoval těsně mimo Pernica. O chvíli později pálil nebezpečně Pernica, ale jeho táhlá střela šla těsně mimo branky domácích. V 74. minutě domácí po našem nedůrazu snižují, když tečovanou střelou překonal Hlaváčka Kolomazníček a dal na 2:4. Běžela 78. minuta, domácí zastavili Pernicu ve svém pokutovém území v rozporu s pravidly a byla z toho penalta, kterou, umístěním k tyči, proměnil Siegl a zvýšil na 2:5. Nebezpečnu střelu vyslal na domácí branku Fried, ale šla těsně nad domácí branku. V 80. minutě nahradil Kamil Němec Radka Randulu.  O pět minut později domácí technickou střelou Štafy snížili domácí na 3:5. Běžela 87. minuta, když dlouhým nákopem našel Hlaváček Pernicu, který střelou do horní poloviny branky překonal domácího brankáře a navýšil náš náskok na 3:6. V poslední minutě Pernica přesnou přihrávkou našel střídajícího Němce, který pohotovou střelou bez přípravy prostřelil domácího brankáře a dal na konečných 3:7. Už tu byl závěrečný hvizd rozhodčího a my se v 1. B třídě rozloučili zaslouženým a vysokým vítězstvím. Přejme si, aby se nám dařilo i v novém soutěžním ročníku v 1.A třídě. 

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Randula Radek (80. min. Němec Kamil), Maška Josef "K", Siegl Patrik, Chaloupka Matěj, Mareš Lukáš (46. min. Kučera Martin), Zach Vojtěch, Kasálek Martin, Mikšovský Petr, Fried David, Pernica Marek.

 

ŽK: 60. minuta Randula Radek (protesty)

 

STATISTIKA     TJ     VILÉMOVICE

GÓLY                                                 PŘIHRÁVKY 

 

          16. minuta Kasálek Martin                         Zach   Vojtěch 

          23. minuta Kasálek Martin                         Pernica Marek

          42. minuta Siegl Patrik                               Pernica Marek

          50. minuta Mikšovský Petr                         Pernica Marek

          78. minuta Siegl Patrik                               pokutový kop (faul na Marka Pernicu)

          87. minuta Pernica Marek                          Hlaváček Filip

          90. minuta Němec Kamil                            Pernica Marek