RAFK RAJHRAD - TJ VILÉMOVICE 2 : 2 ( 1:1)

10.04.2024 11:44

 

V sobotu 6. dubna 2024 nám los mistrovských soutěží určil tým Rajhradu, který je sice v tabulce kousek před námi, ale i tak jsme na jeho hřišti nechtěli prodat kůži lacino. Z pracovních důvodů chyběl Marek Pernica a Radek Ševčík. Zdravotní problémy měl Vojtěch Zach. Kvůli rodinným povinnostem chyběl Filip Hlaváček. Do týmu se vrátil už uzdravený Martin Kasálek a minule chybějící Martin Kučera.

Začátek zápasu se odehrával spíše mezi oběma šestnáctkami. Hned v 5. minutě musel vystřídat David Fried, který se zranil při rozcvičení před zápasem. Sice zkusil nastoupit, ale nešlo to, a tak ho musel nahradit Václav Koutný. V první větší šanci se objevili domácí, ale vše vyřešil spolehlivým zákrokem brankář Kořínek. My jsme odpověděli náběhem Crhonka, ale jeho přihrávka adresáta nenašla. O chvíli později vyslal dlouhým nákopem Siegl do úniku Crhonka, ale na jeho centr k naší smůle nikdo nedosáhl. Pěknou kombinační akci rozehráli Havel, Heger a Lacko, ale přihrávka na nabíhajícího Mlčouška byla zablokována domácími obránci. Domácí odpověděli nebezpečnou střelou, kterou hasil pohotovým zákrokem brankář Kořínek. K další naší šanci dopomohl skvělým napadáním Mlčoušek Crhonkovi, který se dostal k míči, ale nezakončil tak, jak si představoval. Domácí odpověděli rychlou akcí, kterou hasil vykopnutím z prázdné branky kapitán Maška. Dobrou kombinační akci předvedli Chaloupka a Heger, ale také to k větší šanci nevedlo. Ve 39. minutě se domácí, po rychlé kombinační akci, dostali až do naší šestnáctky a míč do branky dorazil dobíhající Pleva - 1:0. Naši hráči  reklamovali ofsajd, ale nebylo to nic platné, branka platila. Běžela 43. minuta, když kolmou přihrávkou našel Crhonek Sedláka, který technickou střelou přehodil domácího brankáře a srovnal na 1:1. Domácí měli ještě jednu šanci v samotném závěru první půle, ale neuspěli, a tak po první půli panoval nerozhodný stav.

Druhá půle začala lépe pro nás. Hned ve 49. minutě našel dlouhým křížným pasem Lacko rozběhnutého Crhonka, který pronikl do pokutového území domácích, kde byl zastaven nedovoleným zákrokem a byla z toho penalta, kterou přesnou střelou k tyči proměnil Havel a poslal nás do vedení - 1:2. Domácí nám zahrozili nebezpečným protiútokem, ale podařilo se nám jej ubránit. Při jedné z našich akcí obránce domácích v tísni nastřelil tyč vlastní branky, ale od ní se míč odrazil na roh. Běžela 61. minuta, když vystřídal Michala Mlčouška Tomáš Jarůšek. V 63. minutě se po naší špatné rozehrávce dostali k míči domácí, kteří po rychlé akci srovnali střelou Filipa Gáče na 2:2. My jsme se snažili znovu urvat vedení na naši stranu, ale po prodloužení od Jarůška, tentokrát Sedlák technickou střelou přehodil i branku domácích. V 75. minutě jsme poslali na trávník čerstvé síly, když Tomáše Crhonka nahradil Martin Kučera a Tomáše Hegera Martin Kasálek. V některých akcích jsme měli dobře našlápnuto do přečíslení, ale chybnou rozehrávkou jsme se o tu možnost připravili. Domácí také hrozili rychlými akcemi a nebo standartními situacemi, ale buď byl na místě náš brankář Kořínek, který jednu z akcí dokonce nadvakrát zlikvidoval, nebo se nám je dařilo ubránit. V samostatném závěru byl ještě v pokutovém území zastaven unikající Sedlák podle nás nedovoleně, ale hlavní rozhodčí celou situaci posoudil jinak. Nakonec se tak obě mužstva musela spokojit s nerozhodným výsledkem.

 

SESTAVA: Kořínek Aleš, Fried David (5. min. Koutný Václav), Siegl Patrik, Maška Josef "K", Chaloupka Matěj, Havel Jan, Mlčoušek Michal (61. Jarůšek Tomáš), Heger Tomáš (75. min. Kasálek Martin), Lacko Ivan, Crhonek Tomáš (75. min. Kučera Martin), Sedlák Richard.

 

 ŽK: 38. minuta Mlčoušek Michal (protesty)

        40. minuta Siegl Patrik (protesty)

        60. minuta Heger Tomáš (faul)

        81. minuta Kučera Martin (faul)


 

                        STATISTIKA  TJ VILÉMOVICE 

                  GÓLY                              PŘIHRÁVKY

43. minuta Sedlák Richard                Crhonek Tomáš 

49. minuta Havel Jan                         pokutový kop (faul na Tomáše Crhonka)