Založení fotbalové přípravky TJ VILÉMOVICE / TJ OSTROV u MACOCHY.

11.01.2022 11:54

 

Loňského roku, tedy v roce 2021 jsme se na výboru rozhodli, že uděláme nábor dětí do přípravky. Domluvili jsme si schůzku s ředitelem ZŠ v Ostrově u Machochy s Mgr.Karlem Hasoňem. Byli jsme velice mile překvapeni jeho vstřícností a tak jsme se u pana ředitele sešli ve složení Jaroslav Grégr, Milan Kučera a za Ostrov jsme přizvali Ondru Hudce. V Ostrově na hřišti jsme v dopoledních hodinách provedli ukázkový trénink s tím, že další náborové tréninky byly na hřišti ve Vilémovicích. Celkem se nám přihlásilo něco přes čtyřicet dětí od ročníku 2011 a mladší. Poněvadž velká většina byla z Ostrova, což se vzhledem k velikostí obcí dalo předpokládat, domluvili jsme se, že tréninky a později i mistrovská utkání budou na hřišti v Ostrově. V jarní sezóně, bychom chtěli uspořádat aspoň nějaké utkání ve Vilémovicích.     

V současné době máme cca 48 dětí, což nás velice těší. V první sezóně se děti seznamují, jak vše ohledně fotbalu funguje atd. Všichni co se pohybujeme okolo přípravek máme radost z toho, že je to baví ( musím zdůraznit, že i rodiče) a dále z toho, že se každým tréninkem a utkáním zlepšují. A když se nám podaří vsítit branku je největší odměnou pro trenéry vidět jejich radost a jak jsou štastní.

Od listopadu už trénují všechny kategorie v úterý v hale v Jedovnicích a ve čtvrtek v Ostrově.

Je potřeba zmínit a zejména velice poděkovat všem trenérům, kteří se aktivně podílejí na práci s dětmi, která je opravdu velice náročná a to zejména na trpělivost. Jmenovitě se jedná:  

Předpřípravka -  Ruda Starý, Marek Urbánek a Roman Zouhar

Mladší přípravka – Ondra Hudec , Tomáš Bolton

Starší přípravka – Radek Kučera, Petr Svoboda a Aleš Pražák.

Celé to zastřešují pánové Radek Kučera a Ondra Hudec.

Nesmíme zapomenout velice pochválit a poděkovat i rodičům, kteří pomáhají jednak s odvozem dětí a dále umí vytvořit velkou diváckou kulisu, jakou se může pochlubit málo kdo.   

Závěrem lze říci, že všichni pevně věříme, že na jaře bude našich výher o hodně více….