MEDLÁNKY - VILÉMOVICE 2:7 (1:3)

09.08.2020 08:15

     V sobotu 8.8.2020 se naplno rozjela mistrovská utkání 1.B třídy a my odjížděli na horkou půdu do Medlánek, které v minulé sezoně, ač byla přerušena a následně ukončena kvůli pandemii koronaviru, tuto soutěž po podzimní části vedli, a tak jsme očekávali těžký zápas. Před sezonou se nám podařilo kádr doplnit o dva další fotbalisty s ligovými zkušenostmi, a to o Petra Švancaru a Tomáše Polácha, kteří v přípravných zápasech potvrzovali nejen svou kvalitu, ale také to, že je fotbal pořád nesmírně baví. Dalšími posilami jsou Vojtěch Zach, Lukáš Mareš a David Maška. Po angažmá ve Sloupu se k nám vrátil Petr Mikšovský. Jako hrající trenér se týmu ujal Patrik Siegl, který již v minulosti u nás působil jako hráč. 

      Úvod zápasu byl velmi opatrný a hra se odehrávala spíše ve středu hřiště. První náznaky gólových šancí měli domácí, ale naši branku neohrozili. My jsme odpověděli centrem Švancary, na který jen těsně nedosáhl Polách. Dlouhý nákop Duchovného hlavou přiklepl Jarůškovi do gólové šance Kučera, ale ten bohužel šanci neproměnil. Ve 12. minutě dlouhý tečovaný nákop domácích propadl až ke zcela volnému Teslíkovi, který si míč na hranici pokutového území zpracoval a tvrdou falšovanou střelou prostřelil Veselého a otevřel skóre zápasu - 1:0. Po obdržené brance jsme se snažili o vyrovnání. Nebezpečnou střelu vyslal na domácí branku Zach. Mířil ale těsně nad. Domácí Teslík se uvolnil na pravé straně a na jeho centr jen těsně nedosáhl Holub. Po menším závaru v pokutovém území se ve 20. minutě dostal k odraženému míči Kučera a po jeho centru Pernica hlavou přehodil domácího brankáře a bylo vyrovnáno - 1:1. Běžela 26. minuta, míč na domácí polovině vybojoval Jarůšek, přihrál Poláchovi, ten technickou střelou překonal domácího brankáře podruhé a upravil skóre na 1 : 2. O chvíli později Švancara centroval do pokutového území, míč těsně netrefil Heger a Kučera ve velmi dobré šanci, neproměnil. Běžela 37. minuta, v pokutovém území domácích byl faulován Siegl a byla z toho penalta. Míč si postavil Heger, ale bohužel svou střelu nasměroval těsně nad. O minutu později Polách vyslal do úniku Jarůška, který přesnou střelou k tyči navýšil naše vedení na 3 : 1. V půli utkání jsme tedy drželi slibný dvoubrankový náskok.

Druhá půle začala lépe pro nás. Polách vyslal do úniku Švancaru, ten předložil překrásnou přihrávku na zcela volného Jarůška, který do odkryté branky bezpečně zvýšil na 1 : 4. Po faulu na Pernicu zahrával Polách přímý kop. Jeho střelu skvělým zákrokem vyrazil domácí brankář Kvapil. V 58. minutě Švancara dlouhým nákopem hledal Jarůška, ten byl v souboji s domácím obráncem úspěšnější, když tvrdou a pohotovou střelou pod břevno dal už na 1 : 5. O chvilku později Švancara unikl po své levé straně, přihrávkou našel Polácha, jeho střela orazítkovala tyč. Domácí měli dobrou příležitost v 65. minutě, ale po menším závaru v našem pokutovém území, orazítkovali dokonce břevno naší branky. O minutu později Šudoma zahrával přímý kop, ale Veselý jeho střelu vytěsnil na roh. Běžela 70. minuta, Polách vyslal do úniku Jarůška, ten přesnou přihrávkou našel Švancaru, který si položil brankáře a střelou k tyči navýšil na 1 : 6. V 83. minutě domácí snížili, když míč po závaru dopravil do naší branky Sehnal - 2 : 6. V další naší akci Mikšovský potáhl míč středem hřiště, nahrál Azbayarovi, ale jeho střela šla těsně nad. Domácí se také dostali ještě do dobré příležitosti, ale Veselý reflexivním zákrokem míč vyrazil do bezpečí. V poslední minutě utkání ještě poslal přesnou přihrávkou Polách do úniku Mikšovského, který přesnou střelou k tyči upravil na konečných 2 :7. Závěr utkání se blížil a my si po výborném výkonu připsali důležité vítězství.                      

 

SESTAVA: Veselý Zdeněk, Pernica Marek (70.min. Mareš Lukáš), Maška Josef "K", Siegl Patrik, Duchovný Robin, Kučera Martin (61. min. Mikšovský Petr), Zach Vojtěch, Heger Tomáš, Polách Tomáš, Švancara Petr, Jarůšek Tomáš (79. min. Azbayar Azzaya).

 

PŘIPRAVENI: Maška David, Vašíček Luboš.