LIPOVEC - VILÉMOVICE 1 : 2 ( 1 : 0)

23.10.2018 15:02

 

V  neděli 21.10.2018 pokračovala 1.B třída dalšími zápasy a my jsme k derby utkání odjížděli do Lipovce. Tyto zápasy bývají vždy velmi dramatické a vyrovnané, ale přesto jsme chtěli uspět.

Začátek zápasu byl velmi opatrný a hra se odehrávala spíše ve středu pole. Oběma mužstvům chyběla přesnější finální přihrávka. V naší první šanci jen těsně nedosáhl na míč Kučera. Domácí odpověděli tvrdou střelou Michala Zouhara, která byla zablokována našimi obránci. My jsme odpověděli  rohem  Kuropaty, na který jen těsně nedosáhl Marek Pernica. O chvíli později zahrával roh Siegl a Kuropata pálil těsně nad branku. Další minuty patřili spíše domácím, kteří byli velmi důrazní v osobních soubojích, zejména útočné duo Richard Sedlák - Šíbl dělalo naší obraně starosti. V minutě 29. byl v našem pokutovém území zastaven v rozporu s pravidly Richard Sedlák a byla z toho penalta, kterou sám postižený přesnou střelou proměnil a otevřel skóre zápasu na 1 : 0. O chvíli později znovu Richard Sedlák zahrával přímý kop, ale tentokrát neuspěl. My jsme se snažili o vyrovnání, ale hra se nám nedařila tak, jak jsme si představovali. Za zmínku stojí snad jen střela Randuly, která šla nad soupeřovu branku. Domácí byli v první půli důraznější, vytvářeli si příležitosti, a proto zaslouženě vedli.

Druhá půle začala šancemi domácích, ale my jsme postupně zvedali hlavu a začali si vytvářet příležitosti. V minutě 60. to po vysunutí Duchovného zkoušel Jarůšek, ale domácí brankář Ondřej Sedlák byl proti. Domácí také nezaháleli a byl to znovu Richard Sedlák, kterého v dobré šanci vychytal vynikajícím zákrokem Kyzlink. O chvíli později, po rychlé akci na levé straně hřiště Kuropata přihrával do pokutového území, ale ani Heger ani Azbayar na brankáře domácích nevyzráli. Běžela minuta 68., ve které se skvěle na hranici pokutového území  uvolnil Kuropata, ale jeho střelu zastavil skvělým zákrokem Ondřej Sedlák. Nebezpečně pálil také Azbayar, ale také bez úspěchu. V minutě 75. byl faulován Jarůšek, přímý kop zahrával Siegl, ovšem brankář domácích byl na místě. O chvíli později se ocitli v šanci domácí, ale Richard Sedlák v dobré pozici přeloboval i branku. O chvíli později po rohu Siegla pálil Maška, ale jeho střela šla pouze do břevna. V minutě 85. byl faulován Heger, míč si postavil Siegl a přesným centrem našel rozběhnutého Pernicu, který pohotovou dorážkou srovnal stav zápasu na 1: 1. Běžela minuta 90. a Siegl zahrával rohový kop, na nějž si naskočil Randula a přesnou hlavičkou k tyči otočil stav utkání v náš prospěch na 1 : 2. Domácí se ještě v posledních okamžicích snažili o vyrovnání, ale my si již vítězství vzít nenechali.

 

Petr, Heger Tomáš (90. min Urbánek Filip), Kuropata Radomír, Jarůšek Tomáš (90. min. Pernica Lukáš).

 

SESTAVA: Kyzlink Jakub - Pernica Marek, Maška Josef "K", Siegl Patrik, Duchovný  Robin, Kučera Martin (58. min Azbayar Azzaya), Randula  Radek, Opletal PŘIPRAVEN: Vašíček Luboš