FK VYSOČANA-ŠOŠUVKA - TJ VILĚMOVICE 0 : 6 ( 0 : 2 )

30.09.2021 21:49

 

Poněvadž jsme vyhověli našemu soupeři, který nás požádal o změnu termínu mistrovského utkání, hráli jsme netradičně, v úterý na státní svátek, 28.9.2021. K dalšímu derby utkání jsme odjížděli na hřiště sloučeného družstva Vysočany-Šošůvka a tentokrát jsme hráli na hřišti v Šošůvce. S tímto tradičním účastníkem se nám v posledních utkáních nedařilo, a tak jsme tento nezdar chtěli zlomit. Odjížděli jsme téměř kompletní, chyběli nám pouze pracovně zaneprázdnění Lukáš Mareš a Petr Mikšovský. 

Úvod zápasu lépe vyšel nám a hned ve druhé minutě se v první šanci objevil Jarůšek, ale střílel mimo branku domácích. Ve 13. minutě se, po akci Hegera a přihrávce Zacha, dostal ke střele Polách, který přesnou střelou otevřel skóre zápasu - 0:1. Domácí odpověděli přesným centrem Krátkého, ale Šebela zakončil těsně mimo naši branku. V dobré pozici se ocitl Heger, jenže pálil nad domácí síť. O chvíli později se ve výhodném postavení, po přiťuknutí Hegera, ocitl Zach, ale střelecky neuspěl. Ve 27. minutě zatáhl míč po pravé straně Zach, přihrál Pernicovi, ten si všiml lépe postaveného Polácha, rychle mu přihrál, a ten pohotovou střelou navýšil náš náskok na 0:2. Dál jsme pokračovali v aktivní hře a Jarůšek střílel, po přihrávce Polácha, jen těsně mimo. Ve 32. minutě jsme sáhli poprvé do sestavy, když zraněného Hegera nahradil David Fried, který se hned zapojil do hry a přihrál výhodně postavenému Zachovi, ale ten pálil nad domácí branku. Domácí se dostali do dobré střelecké pozice po faulu na Krátkého, když Bezděk z přímého kopu mířil těsně nad naši branku. V samotném závěru první půle se, po akci Frieda a Zacha, dostal ke střele Polách, ale jeho pokus zablokoval domácí Maňoušek. Po první půli jsme tedy drželi slibný dvoubrankový náskok. 

Začátek druhé půle pro nás také začal dobře. Ve 47. minutě po dlouhém nákopu podstoupil Jarůšek hlavičkový souboj, poté si míč našel rozběhnutého Švancaru, který přesnou přihrávkou našel Frieda, a ten, pohotovou střelou k tyči, zvýšil na 0:3. O malinko později znovu Švancara přesně přihrával do pokutového území domácích, ale ani Jarůšek, ani Pernica přesně nezakončili. V 57. minutě se dostal ve středu hřiště k míči Siegl, přesnou přihrávkou našel Jarůška, který střelou ke vzdálenější tyči prostřelil domácího brankáře a dal už na 0:4. Ve stejné minutě nahradil Marka Pernicu Matěj Chaloupka. Dál jsme pokračovali v aktivní hře, Švancara po svém typickém úniku přihrával Jarůškovi, ale tomu chyběl ke střelbě krok. Po závaru v pokutovém území domácích se v dobré šanci ocitl i Švancara, ale míč, směřující do branky, vykopli domácí obránci. V 65. minutě se Polách zbavil protivníků, ve středu hřiště našel Frieda, ten přiklepl Zachovi, který dobře mířenou střelou z hranice šestnáctky překonal brankáře domácích a navýšil náš náskok na 0:5. Domácí odpověděli sérií rohových kopů, po nichž se dostali do dvou velmi dobrých šancí, ale Hlaváček dvěma super zákroky míč za svoje záda nepustil. Domácí obranu pozlobil Švancara, ale bohužel se mu svoji šanci zakončit nepodařilo. Domácí útok opět zmařil výborným zákrokem Hlaváček a odražený míč poslal vysoko nad branku Kosek. Nebezpečně pálil Chaloupka, ale také neuspěl. V 69. minutě byl Švancara v pokutovém území domácích zastaven v rozporu s pravidly a byla z toho penalta, kterou ale Jarůškovi brankář domácích Valach chytil. V 71. minutě nahradil Robina Duchovného Martin Kučera a Patrika Siegla Radek Randula. Běžela 81. minuta, míč vybojoval ve středu hřiště Kučera a postupoval k domácí brance, ale těsně před hranicí šestnáctky byl faulován a z přímého kopu Polách nádhernou střelou do pravého horního rohu zvýšil na 0:6. V posledních minutách zápasu se v dobrých příležitostech ocitli Jarůšek, Kučera, Zach a Randula, ale neuspěli. V poslední šanci domácích Bezděk orazítkoval z přímého kopu břevno. V zápase jsme byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli.

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Duchovný Robin (71. min Kučera Martin), Maška Josef "K", Siegl Patrik (71. min Randula Radek), Pernica Marek (57. min Chaloupka Matěj), Zach Vojtěch, Heger Tomáš (32. min Fried David), Kasálek Martin, Polách Tomáš, Švancara Petr, Jarůšek Tomáš.

                                        

                                                    STATISTIKA   TJ  VILÉMOVICE

                                      GÓLY                                                         PŘIHRÁVKY 

 

                  13. minuta Polách Tomáš                                               Zach Vojtěch

                  27. minuta Polách Tomáš                                               Pernica Marek

                  47. minuta Fried David                                                   Švancara Petr

                  57. minuta Jarůšek Tomáš                                              Siegl Patrik

                  65. minuta Zach Vojtěch                                                 Fried David 

                  81. minuta Polách Tomáš                                               přímý kop 

                                                        

  ŽK : 30. minuta Švancara Petr (protesty)