FK MKZ RÁJEC JESTŘEBÍ - TJ VILÉMOVICE 2 : 4 (0 : 1)

23.04.2019 10:15

 

Ve sváteční Velikonoční neděli 21.4.2019 nás přivítal na svém hřišti tradiční účastník 1.B třídy se zkušenostmi i z vyšších soutěží a to tým Rájce, který nám chtěl oplatit porážku z loňského podzimu. 

Začátek zápasu lépe vyšel nám a v první šanci se po centru Skoupého ocitl Duchovný, ale mířil vedle domácí branky. Domácí odpověděli důrazným náběhem Štěrby, ale naštěstí mu míč v posledním okamžiku odkopl Maška. V 15. minutě Siegl velice lišácky rozehraným kopem našel Hegera, ten si míč zpracoval, ale jeho střela šla od břevna na brankovou čáru a odtam ji odklidili domácí obránci do bezpečí. V další akci Pernica vybídl do úniku Kuropatu, jeho přetažený centr odvrátili domácí obránci na roh. Běžela 30. minuta, Kuropata centrovaným míčem našel Pernicu, ale jeho hlavičku domácí zablokovali. Do dobré šance se prokličkoval i Jarůšek, s jeho tvrdou střelou z úhlu si dobrým zákrokem poradil domácí brankář. Ve 40. minutě jsme měli možnost zahrávat rohový kop, míč si postavil Siegl, na jeho přesný centr si naběhl Maška a pohotovou hlavičkou otevřel skóre zápasu 0:1. V závěru první půle se již nic podstatného nestalo a tak jsme po první půli drželi těsné vedení.

Druhá půle začala lépe pro domácí, kdy již v 46. minutě po nepřehledné situaci v našem pokutovém území dopravil míč do naší branky Nečas, který stál minimálně ve dvoumetrovém ofsajdu a srovnal stav na 1:1. Běžela 57. minuta a domácí znovu udeřili, když dobře rozehraný přímý kop parádní hlavičkou uklidil do naší branky Pšikal - 2:1. V těchto okamžicích utkání se nám hra nedařila, ale postupně jsme zvedali hlavu a snažili se nepříznivý vývoj utkání zvrátit. Jarůšek v dobré pozici mířil ještě nad branku. Zato v 67. minutě Kuropata rozehrál naši akci na Hegera, ten našel centrem Pernicu, který  hlavou nedal brankáři domácích šanci a srovnal na 2:2. Z přímého kopu to zkoušel Siegl, ale jeho střela šla těsně mimo. Běžela 75. minuta,  Jarůšek se uvolnil ve středu hřiště, posunul míč na rozběhnutého Kuropatu, který se zbavil domácích obránců a technickou střelou k tyči znovu otočil - překlopil vedení na naši stranu 2:3!! Domácí se také nevzdávali a v dobré šanci se ocitnul Štěrba, ale jeho hlavičku Kyzlink vyrazil. O chvilku později Siegl opět velice chytře rozehrál přímý kop na Hegera, jeho centr našel Jarůška, ale jeho hlavičku reflexivním zákrokem vyrazil brankář domácích. V 88. minutě se Kuropata prosmýkl do pokutového území domácích, přesnou přihrávkou našel Grosse, který přízemní střelou navýšil skóre na 2:4. Konec zápasu se blížil a my si v tomto utkání plné zvratů připsali zasloužené vítězství.

 

SESTAVA: Kyzlink Jakub, Kučera Martin (65. min. Gross Miroslav), Maška Josef "K", Siegl Patrik, Duchovný Robin, Kasálek Martin, Heger Tomáš, Kuropata Radomír (90. min. Vašíček Luboš), Pernica Marek (89. min. Urbánek Filip), Skoupý Michal (65. min. Azbayar Azzaya), Jarůšek Tomáš.

 

PŘIPRAVEN: Široký Branislav.