FC VEVERSKÁ BÍTÝŠKA - TJ VILÉMOVICE 2 : 4 (0 : 2)

30.05.2022 12:43

 

V sobotu 28.5.2022 jsme po dvou duelech na domácí půdě odjížděli do Veverské Bítýšky, kde jsme ještě nehráli soutěžní utkání, a tak jsme chtěli předvést dobrý fotbal a vyhrát. Z pracovních důvodů chyběli Tomáš Polách starší, Petr Mikšovský, Marek Pernica a Radek Randula. Zraněný byl Robin Duchovný. Z rodinných důvodů chyběli Tomáš Heger a Filip Hlaváček. Naopak již mohli do utkání zasáhnout Petr Švancara,Tomáš Jarůšek a Tomáš Polách mladší, kteří chyběli minule.

Začátek zápasu vyšel lépe nám, když hned ve 4. minutě centr Švancary poslal míč pohotovou hlavičkou k tyči Fried a otevřel skóre zápasu 0:1. Tento gól byl naším 99. v sezóně, a tak jsme čekali, kdy, a hlavně kdo pokoří magickou "stovku".  Po akci Kučery, Kasálka a Mareše to ještě nebylo, neboť Marešův centr nenašel adresáta. Domácí odpověděli střelou nad. Ve 14. minutě jsme se dočkali, když Siegl našel dlouhým pasem Švancaru, který přetaženým centrem našel Kučeru, ten přihrál Jarůškovi, který si míč zpracoval a přesnou střelou k tyči zvýšil na 0:2, a zároveň byla pokořena hranice sta gólů. Po tomto rychlém vedení se dostali ke slovu domácí, kteří se ocitli v dobré pozici, ale Široký svým zákrokem vyrazil míč do bezpečí. Brankář Široký, který v tomto utkání nahradil jedničku Hlaváčka, musel ještě likvidovat svými pohotovými zákroky jednu střelu z blízka a jednu střelu z úhlu a svými zákroky držel čisté konto. Ve 30. minutě jsme zahrávali přímý kop, Kasálek přiklepl Švancarovi, jehož centr způsobil v obraně domácích pořádný zmatek. Jako poslední byl u míče Mareš, ale jeho střela šla vedle branky domácích. Ke konci první půle orazítkovali domácí střelou dokonce břevno, ale Maška ve spolupráci se Sieglem a Širokým odklidili míč do bezpečí. V samotném závěru se do dobré pozice, po přihrávce Zacha, dostal Jarůšek, ale i když se mu podařilo dopravit míč do branky, tak gól nemohl platit, protože se nacházel v ofsajdové pozici. Po první půli jsme měli  dvoubrankový náskok.

Do druhého poločasu nahradil Lukáše Mareše Tomáš Polách mladší. Druhá půle začala šancemi domácích, ale dařilo se nám je bránit až do 52. minuty, kdy se, po naší drobné chybce, domácí dostali k míči a střela Nguyena k tyči znamenala snížení na 1:2. O chvíli později se znovu Nguyen dostal do dobré pozice, ale tentokrát mířil mimo naši branku. My jsme odpověděli rohovým kopem Švancary, který centrem našel Zacha, ten dal Jarůškovi, ale jeho střela nebyla přesná. Běžela 66. minuta, když Chaloupka získal míč ve středu hřiště, postupoval s ním po levé straně hřiště, přesnou přihrávkou našel Frieda, který našel lépe postaveného Jarůška, a ten přízemní střelou překonal brankáře domácích a zvýšil svým 22. gólem v sezoně na 1:3. V 69. minutě se dostal do úniku Švancara, jeho zakončení gólman vyrazil. Při snaze odkopnout míč, trefil dotírajícího Polácha mladšího, k odraženému míči se dostal Fried a střelou do odkryté branky navýšil náš náskok na 1:4. Zároveň to byl Davidův 10. gól v sezóně. Běžela 74. minuta a ke slovu dostali domácí, když se, po našem drobném zaváhaní, dostal k míči Novák, který střelou podél brankáře snížil na 2:4. O chvíli později Švancara našel Polácha mladšího, který přihrál Jarůškovi, ale jeho střela šla těsně mimo branku domácích. V závěru utkání jsme rozehráli krásnou akci, když Kasálek nešel Jarůška, ten přihrál Švancarovi, který obešel brankáře a přihrál Jarůškovi, ale jeho dorážku na brankové čáře odkopl domácí obránce. Konec zápasu se blížil, a my si v tomto zajímavém utkání připsali další vítězství.

 

SESTAVA: Široký Branislav, Kučera Martin, Siegl Patrik, Maška Josef "K", Chaloupka Matěj, Mareš Lukáš (46. min. Polách Tomáš ml.), Fried David, Kasálek Martin, Zach Vojtěch, Švancara Petr, Jarůšek Tomáš. 

 

ŽK: 85. minuta Švancara Petr (protesty) 

                            STATISTIKA TJ VILÉMOVICE

GÓLY                                                         PŘIHRÁVKY 

               

4. minuta Fried David                                             Švancara Petr

14. minuta Jarůšek Tomáš                                      Kučera Martin

66. minuta Jarůšek Tomáš                                      Fried David

69. minuta Fried David                                            Polách Tomáš ml.