ČECHIE ZASTÁVKA - TJ VILÉMOVICE 1 : 1 ( 0:0 )

12.09.2023 13:34

 

V sobotu, 9. 9. 2023, jsme k dalšímu venkovnímu utkání odjížděli na hřiště Čechie Zastávka, kde nás čekal velmi těžký soupeř, zvlášť, když se přidala další řada absencí. Ze zdravotních důvodů nemohli nastoupit Tomáš Jarůšek, Marek Pernica, Martin Kasálek a nově Richard Sedlák a Ondřej Školař. Kvůli pracovním povinnostem nebyl přítomen hrající trenér Patrik Siegl, Honza Havel, Václav Koutný a Lukáš Mareš. Za zmínku stojí to, že Honza Havel se vrátil z Rumunska po osmihodinové cestě až o půl druhé ráno v sobotu a přesto se na zápas dostavil a podal výborný výkon. Na druhou stranu se podařil realizovat příchod Tomáše Chuchmy z Valašské Polánky. Přejeme mu, ať se mu u nás daří. Jelikož je těch absencí opravdu hodně, tak jsme museli požádat o výpomoc naše dva bývalé hráče - Martina Švihálka a Jana Dornaye, kteří souhlasili a k dnešnímu utkání nastoupili. Dále nám ještě vypomohli dva hráči Moravanu Svitávka - Vít Bednář a Šimon Bednář. Utkání místo Patrika Siegla odkoučoval Martin Kasálek.

Ještě pro zajímavost uvádíme, že Zastávka nám již v průběhu rozehrané sezony přeložila zápas ze sobotního odpoledne na dopoledne, čímž nám vyřadila ze hry mimo zraněných, další čtyři hráče. Z těchto důvodů jsme dvakrát žádali Zastávku o přeložení zápasu na jakýkoli jiný termín, ale soupeř nám nevyhověl.

Zápas začal naším rohovým kopem, který zahrával Heger, ale míč jenom tak prosvištěl kolem branky domácích. V první, vážnější akci prvního poločasu byla akce Malaty, který se dostal až před Hlaváčka, ale ten mu jeho střelu pohotovým zákrokem zneškodnil. O chvíli později to byl znovu Malata, který v dobré pozici střílel, ale Hlaváček ho znovu vychytal. V dalším průběhu prvního poločasu se hra odehrávala spíše ve středu hřiště. My jsme pozorně bránili a snažili se útočit rychlými protiútoky. Domacím se kombinační hra nedařila, ale i pro to, že jsme dobře bránili a nenechali jsme jim ani centimetr prostoru zadarmo. Běžela 40. minuta, když trochu prostoru na levé straně hřiště dostal Švihálek, jeho centr ale nenašel adresáta. Ve 43. minutě nahradil Martina Švihálka Tomáš Chuchma. Závěr prvního poločasu se odehrál se šancí na každé straně, ale stav zůstal nezměněn. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Začátek druhé půle se nesl jasně v našem duchu a hned, ve 49. minutě, měl po pasu Dornaye a přihrávce Chaloupky šanci Chuchma, ale nezakončil tak, jak si asi představoval. O chvilku později se do dobré střelecké pozice dostal Heger, ale jeho střela orazítkovala pouze břevno domácí branky. V další příležitosti se po Crhonkově centru dostal do zakončení Fried, ale i on orazítkoval pouze břevno domácí branky. Ke střele se dostal i Kučera, ale jeho tečovaná střela šla těsně mimo branku domácích. Běžela 69. minuta, když Heger, skvěle načasovanou přihrávkou, vybídl ke skórování Crhonka, který udělal kličku i brankáři, ale v rozhodujícím okamžiku, lehce tísněný, nasměroval svou střelu těsně mimo branku. Domácí to zkoušeli dalekonosným kopem, ale mířili těsně mimo naši branku. V 77. minutě využil domácí Malata asi 1,5 metrového ofsajdu k tomu, aby postupoval sám na Hlaváčka, kterého překonal střelou ke vzdálenější tyči. Hlavní rozhodčí i asistent rozhodčího branku uznali, a tak se domácí zcela nepochopitelně ujali vedení - 1:0. Hráči i diváci se jenom divili, co všechno je ve fotbale možné. My jsme se snažili o vyrovnání, i když jsme ve druhém poločase byli lepším týmem. Dát gól se nám povedlo až v 85. minutě, když si tečovaný centr Havla zpracoval Heger a tvrdou střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě, a srovnal na 1:1. Běžela 92. minuta, když Martina Kučeru nahradil Vít Bednář. V samotném závěru zápasu jsme ještě měli možnost otočit výsledek ve svůj prospěch, ale už jsme neuspěli, a tak jsme si, i když jsme byli lepším mužstvem, odvezli bod za remízu. Nezbývá než poděkovat hráčům za srdnatý výkon a předvedenou hru.

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Fried David, Dornay Jan, Maška Josef "K", Chaloupka Matěj, Kučera Martin (90+2 min. Bednář Vít), Heger Tomáš, Havel Jan, Zach Vojtěch, Crhonek Tomáš, Švihálek (43. min Chuchma Tomáš).

 

PŘIPRAVENI: Pernica Adam, Bednář Šimon

 

ŽK: 77. minuta Maška Josef (protesty)

       83. minuta Havel Jan (faul)

 

STATISTIKA TJ VILÉMOVICE

GÓLY                                                    PŘIHRÁVKY

85. minuta Heger Tomáš              Havel Jan