AC LELEKOVICE - TJ VILÉMOVICE 2 : 2 ( 2 : 1)

13.04.2022 10:56

               

V neděli 10.4.2022 pokračovala 1. B třída dalšími zápasy, a my jsme odjížděli k utkání do Lelekovic, se kterými jsme doma na podzim remizovali a u nich jsme ještě nevyhráli, a tak jsme očekávali těžké utkání. Pro zranění jsme nemohli počítat s Robinem Duchovným a Radkem Randulou. Nemocný byl Milan Pavlun. Pracovně zaneprázdněn byl Petr Mikšovský a Branislav Široký. Z rodinných důvodů nemohl dnes nastoupit muž zápasu z minulého kola Petr Švancara. Naopak již mohli naskočit Tomáš Heger a uzdravený Tomáš Polách starší.

Zápas začal lépe pro domácí, kteří se hned v úvodních minutách dostali do šance, ale v souboji s Hlaváčkem nezakončil Skoumal přesně. Ve 4. minutě se dostali domácí k míči před naším pokutovým územím, kde Šuler tvrdou přízemní střelou prostřelil Hlaváčka a otevřel skóre zápasu. Hned na to pálil tvrdě domácí kapitán Pavlík, ale neuspěl. Z úhlu to zkoušel domácí Bílý, ale Hlaváček svým zákrokem jeho pokus vyrazil na roh. O chvíli později se k odraženému míči dostal domácí Stříž, jeho parádní střela se odrazila od břevna do země a až poté se nám míč podařilo odvrátit do bezpečí. V první naší vážnější šanci se ocitl Fried, ale po přihrávce Polácha staršího mířil těsně mimo. V dobré pozici to hlavou zkoušel Pernica, ale neuspěl. Domácí zahrozili rychlou akcí Šulera, ale Skoumalovu šanci vychytal náš brankář Hlaváček. Ve 38. minutě vypálil těsně nad domácí branku Jarůšek, ale při střele si poranil stehenní sval a musel z utkání odstoupit. Do hry tak naskočil Tomáš Heger. Ještě, než jsme stačili vystřídat, se domácí dostali do našeho pokutového území, kde Šuler zblízka překonal Hlaváčka a zvýšil na 2:0. Ve 43. minutě domácí zastavili Polácha staršího v jejich pokutovém území v rozporu s pravidly. Byla z toho penalta, kterou proměnil Pernica a snížil na 2:1. Závěr poločasu byl z obou stran trochu vyostřený, a tak poločasová pauza přišla vhod oběma mužstvům.

Do druhé půle jsme nastupovali se snahou otočit nebo alespoň srovnat nepříznivý vývoj zápasu. V 50. minutě Polách starší přihrál do gólové situace Pernicovi, který sice překonal domácího brankáře, ale k naší smůle to bylo z ofsajdové pozice, a tak stav zůstal nezměněn. O chvíli později si tato dvojice akci zopakovala, ale Pernica tísněn se tentokrát k zakončení nedostal. Domácí také nezaháleli a v dobré situaci pálili těsně nad. Po rohu zakončoval Pernica, ale střela byla zablokována. O chvíli později se do dobré pozice po přihrávce Polácha staršího dostal Heger, ale brankáře domácích nepřekonal. Nebezpečnou střelu vyslal na domácí branku Siegl, ale bohužel šla nad. Do nebezpečné akce se dostal domácí Bílý, ale brankář Hlaváček si skvělým zákrokem poradil. V sedmdesáté minutě odstoupil kvůli zranění domácí hráč Huška a od té doby jsme domácí zamkli na jejich půli. Po přiklepnutí Frieda střílel Polách starší, ale brankář domácí střelu vyrazil na roh. Domácí zase po autovém vhazování vytvořili v našem pokutovém území závar, ale naštěstí se nám podařilo míč odvrátit do bezpečí. V 87. minutě se míč dostal od Kučery až k Poláchovi staršímu, který našel v domácí šestnáctce Frieda, ten ještě přiklepl Pernicovi a jeho nekompromisní bomba pod břevno znamenala srovnání na 2:2. Po vyrovnání jsme se ještě více tlačili před domácí branku a vítězná branka visela ve vzduchu. V 89. minutě se vložil do zápasu rozhodčí a utkání ukončil i když v druhé půli bylo několik střídání a ošetřování na hrací ploše. 

 

SESTAVA: Hlaváček Filip, Kučera Martin, Siegl Patrik, Maška Josef "K", Chaloupka Matěj, Fried David, Zach Vojtěch, Kasálek Martin, Polách Tomáš st., Pernica Marek, Jarůšek Tomáš (40. min Heger Tomáš).

PŘIPRAVENI: Polách Tomáš ml., Mareš Lukáš.

 

ŽK:     25. minuta Kučera Martin (faul)

          40. minuta  Siegl Patrik (faul)

          45. minuta  Polách Tomáš (faul)

          45. minuta  Kasálek Martin (faul)

 

                                  STATISTIKA    TJ  VILÉMOVICE                                                                                                                                                                                GÓLY                                                PŘIHRÁVKY

 

      43. minuta Pernica Marek                    pokutový kop (faul na Tomáše Polácha st.)

      87. minuta Pernica Marek                    Fried David